Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La gandiana Maria Josep Escrivà rep el Premi de la Crítica en llengua catalana

El jurat, format per diferents crítics, ha guardonat la poetissa del Grau pel seu poemari titolat «Sempre és tard»

Maria Josep Escrivà, durant un acte a Gandia. | ÀLEX OLTRA

La poetissa del Grau Gandia, Maria Josep Escrivà, va ser designada el passat cap de setmana guanyadora dels Premis de la Crítica 2021 en la modalitat de llengua catalana. Els guardons es van donar a conéixer el passat dissabte, a un acte que tenia lloc al Centro de Cultura Antiguo Instituto Jovellanos de Gijón, on es van lliurar també els premis de la resta de modalitats. Maria Josep Escrivà ha estat premiada pel poemari Sempre és tard, obra publicada en setembre del 2020.

El jurat de la modalitat en llengua catalana, que ha considerat com el millor de l’any el poemari d’Escrivà, ha estat format pels crítics Xavier Aliaga, Anna Ballbona, Lluïsa Julià, Jordi Nopca i Simona Škrabec. Junt a la gandiana també ha estat guardonat en eixa mateixa modalitat Albert Pijuan per la novel·la Tsunami.

Maria Josep Escrivà (Grau de Gandia, 1968) és poeta, editora i animadora cultural. Ara afegix un nou guardó a la seua extensa carrera, en la que han destacat alguns dels premis més importants.

El seu primer reconeixement va ser l’any 1992 amb el premi Senyoriu d’Ausiàs March, el qual va aconseguir amb el poemari Remor alè, que va ser publicat en l’any 1993. Aquell debut va tenir continuïtat amb obres com A les palpentes de vidre (1998) i Tots els noms de la pena (1998), obres que la van situar entre l’anomenada «generació dels imparables» que comparteix amb noms com els de Sebastià Alzamora, Manuel Forcano, Susanna Rafart o Lluís Calvo.

L’any 2007 va guanyar els Jocs Florals de Barcelona amb Flors a casa, i el 2016 va publicar el llibre Serena barca (2016), Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians.

Com a guardonada, Escrivà participarà la pròxima setmana en un acte amb els guanyadors dels Premis de la Crítica en llengua catalana 2020 i 2021, tenint en compte que l’any passat no es va poder fer l’acte tradicional. Serà dijous 17 de juny a les 19.30 hores a la Biblioteca de Catalunya.

Compartir el artículo

stats