Les jornades reivindicatives amb motiu del 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, continuen a la Safor. La programació del municipis de Tavernes i Oliva busca reafermar les diferents identitats i orientacions sexuals y de gènere.

La Regidoria d’Igualtat i Diversitat de l’Ajuntament d’Oliva, encapçalada per Anna Mena Zamora ha organitzat tot un seguit d’activitats relacionades amb la celebració del Dia de l’Orgull.

El mateix dilluns, a les 12 hores, en la plaça de l’Ajuntament, es faran diverses activitats i es llegirà un manifest.

Els ciutadans que s’apropen a la plaça podran gaudir d’un concert del grup Pop Ladies, format per les cantants Sanda Acosta i Sandra Polop. Aquesta última va concursar a la quarta edició del programa de cant Operación Triunfo l’any 2005.

Des de la regidoria es recomana «anar amb un instrument fet a casa, portar roba còmoda i de colors i alguna cosa amb simbologia dels colors de l’arc de Sant Martí».

També es prega acudir a l’esdeveniment amb mascareta i respectar les distàncies de seguretat, per poder complir amb les mesures de seguretat.

Des de l’ajuntament estimen que aquest 28 de juny serà «el dia de l’Orgull LGTBI a Oliva més reivindicatiu, més sonor i amb més colors que mai».

Tavernes de la Valldigna també continuarà este cap de setmana amb la programació de l‘orgull. Baix el #TavernesOrgullosa, des de la regidoria de Diversitat, Cultura i Joventut que dirigix l’edila Lara Romero, volen per reivindicar la igualtat i la diversitat sexual.

Esta vesprada es faran diverses activitats com un contacontes, un taller de manualitats i en diversos llocs es donarà informació sobre la diversitat LGTBI.

A les 20.30 hores tindrà lloc la presentació de l’obra «Pòsit», un teatre que se centra en els valors humans i familiars i en el foment del respecte cap al col·lectiu LGTBI.

Per altra banda, el dissabte 26 de juny a les 21.30 hores, es donarà inici a la primera Festa Orgull Tavernes. L’acte comptarà amb les actuacions de Nora, Drag Shíky, Politiko, Ausias del Rey i La Sanguinelli.

L’actor valencià de L’Alqueria Blanca, Ferran Gadea, pronunciarà el pregó que donarà inicia a les festes de l’Orgull del municipi.

Des de la regidoria de Diversitat, Cultura i Joventut van definir aquesta festa «com el plat fort de l’orgull».