Suscríbete

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Comencen les obres de consolidació a la Torre dels Pares

Les cates arqueològiques no troben elements anteriors a la construcció que ara es veu, declarada BIC

Dos moments de les cates arqueològiques fetes aquesta setmana a la Torre dels Pares. | LEVANTE-EMV

Dos moments de les cates arqueològiques fetes aquesta setmana a la Torre dels Pares. | LEVANTE-EMV

La regidora de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural de Gandia, Alícia Izquierdo, junt a l’arqueòleg municipal, Joan Negre, han visitat la Torre dels Pares per tal de conèixer els treballs arqueològics previs que ha impulsat el Servei Municipal d’Arqueologia per a poder procedir amb les obres d’urgència d’aquest edifici.

Comencen les obres de consolidació a la Torre dels Pares

Les actuacions que s’han realitzat han consistit en quatre cates al subsòl de l’alqueria que tenien la finalitat detectar la possible existència de construccions anteriors a l’actual edifici, a més d’una quarantena de sondejos murals amb els quals poder seqüenciar totes les fases edificatives del monument.

Segons informa l’Ajuntament de Gandia, els primers resultats de la intervenció no han documentat estructures anteriors a la torre i l’edifici principal, el moment fundacional dels quals se situa a inicis del segle XVII. Es tractaria, per tant, d’un obra impulsada pels jesuïtes gandians molt probablement amb el mecenatge de la família ducal, la qual ja havia cedit la propietat d’aquestes terres a la Companyia de Jesús en temps del duc Francesc de Borja amb l’objectiu de finançar les despeses de la jniversitat jesuítica de Gandia.

Els resultats d’aquesta intervenció seran clau per al desenvolupament de les pròximes intervencions arquitectòniques en el monument, declarat Bé d’Interés Cultural (BIC), ja que s’espera que permeten entendre com es va anar construint l’edifici, les diferents reformes que va patir i els elements més importants a consolidar i preservar.

El projecte d’estudi, consolidació i restauració de l’Alqueria de la Torre dels Pares està coordinat amb un projecte global de posada en valor de tota la finca agrícola, per al qual aquesta mateixa setmana l’Ajuntament de Gandia ha rebut també una subvenció de 724.075 euros per a del desenvolupament d’un taller d’ocupació i formació amb l’objectiu de recuperar i posar en valor aquest espai de conreu.

Compartir el artículo

stats