Suscríbete

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Un hort social urbà, educatiu i solidari

L’Ajuntament de Tavernes ultima la creació d’un espai de quatre fanecades a la zona de Marjaletes

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, mitjançant la regidoria de Serveis Socials, ultima la creació d’un hort social i urbà en la zona de Marjaletes, dirigit a la formació educativa i laboral de l’alumnat del Servei d’Atenció Diürna per a la Infància i Adolescència i d’Inserció Sociolaboral (SADIA). L’espai quedarà a disposició de tots els centres educatius vallers i de l’alumnat del Centre de Convivència, amb parcel·les reservades per a cultivar i un aulari a l’aire lliure per a impartir tallers d’agricultura, sostenibilitat i conscienciació amb el medi ambient.

El nou hort social i urbà suposarà la creació d’un innovador espai d’aprenentatge al voltant de l’agricultura i la jardineria, amb la finalitat d’enfocar els alumnes del centre SADIA cap als estudis de formació professional agrícoles i forestals, per tal d’afavorir la seua eixida laboral en una de les activitats amb més ocupació a la Valldigna i a la comarca de la Safor. Els alumnes es formaran amb personal docent professional en faenes agrícoles com la sembra i la poda d’arbres fruitals i hortalisses i en treballs forestals.

Les faenes d’adequació del terreny situat en la zona agrícola de Marjaletes, amb una superfície aproximada de 4 fanecades, començaran pròximament, una vegada ha entrat en vigor la modificació de crèdit aprovada en el Ple del mes d’abril, i es preveu que l’hort social i urbà es pose en funcionament els mesos vinents.

A més, este espai mediambiental tindrà la implicació de les regidories d’Agricultura i Medi Ambient i els tallers d’ocupació del municipi, que col·laboraran en la millora i adequació de l’hort i a promoure la plantació d’espècies florals autòctones, amb les quals es reforestaran posteriorment les zones verdes i les muntanyes del municipi.

El projecte tindrà com a eixos principals la formació educativa i laboral, el respecte al medi ambient i la sostenibilitat, i també un component social, ja que els fruits sembrats i recol·lectats pels alumnes seran donats a Càritas Interparroquial Tavernes.

Compartir el artículo

stats