Suscríbete

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Oliva s’impregna de pebrera farcida

El plat típic local és el gran protagonista de la XIII Mostra Gastronòmica de este dissabte dia 18

El jurat puntua les pebreres del concurs en una edició anterior | ADOLF BOLUDA

La tretzena edició de la Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva es celebra este dissabte, 18 de setembre, amb activitats adequades a la situació sanitària actual, on destaquen La pebrera farcida a les escoles; el VII Concurs de Pebrera Farcida i els showcookings de pebrera i coques.

La presentació de la Mostra Gastronòmica. | AJUNTAMENT D’OLIVA

Per una banda, els alumnes dels centres escolars d’Oliva seran molt protagonistes en les jornades gastronòmiques d’enguany. Tant és així que cada classe de 5é i 6é presentarà una pebrera farcida (d’un màxim de 30 centímetres) realitzada amb el material proporcionat (pasta de sal i pintures). Les pebreres realitzades s’exposaran este dissabte dia 18 davant del Mercat Municipal i el jurat serà l’encarregat de proclamar la pebrera guanyadora, atorgant com a premi un esmorzar i una jornada esportiva en el Karting Vives d’Oliva.

L’activitat més important de la Mostra Gastronòmica és el concurs del dissabte dia 18. S’iniciarà a les 9 hoires en el Mercat Municipal amb la presentació dels plats i entre les 10 i les 12 hores es procedirà a la valoració i deliberació del jurat. Els plats es puntuaran d’acord amb la fidelitat a la recepta original i la presentació; i a migdia es procedirà al lliurament de premis.

En paral·lel al concurs de pebrera farcida, el mateix dissabte 18 se celebraran, a partir de les 10 hores, dos showcookings a càrrec del mestre obrador artesà, Pepe Cotaina, que serà l’encarregat de realitzar una demostració del procés per a realitzar les típiques coques d’Oliva, i per part de Mavi Pérez, veïna d’Oliva, que mostrarà a tote les persones assistents la manera de cuinar unes estupendes pebreres farcides.

El regidor de Turisme i Platges, Kino Calafat, la vicealcaldessa, Ana Morell, i els cuiners dels showcookings, Pepe Cotaina i Mavi Pérez, han donat a conéixer totes les activitats.

Compartir el artículo

stats