Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Simat recull idees a Àvila per millorar els recursos i reviscolar el medi rural

Joan Vicent Bañuls i Sara Pastor participen en la primera Trobada de Pobles Màgics d’Espanya

La delegació dels representants dels Pobles Màgics d’Espanya, en la localitat de La Adrada (Àvila).

Simat de la Valldigna ha participat en la primera Trobada de Pobles Màgics d’Espanya en La Adrada (Ávila), on va estar representada pel tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Joan Vicent Bañuls, i la Tècnica de Turisme del poble, Sara Pastor, i a la que també va assistir a vicepresidenta tercera de Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, qui va inaugurar els actes al Castell de l’Adrada, amb el propòsit de fixar una estratègia comuna i de col·laboració entre diferents institucions i organismes per dotar d’oportunitats al medi rural.

Per al regidor Bañuls, la trobada, celebrada el passat cap de setmana, ha sigut molt profitosa «per a intercanviar experiències amb altres municipis de similars característiques turístiques i agafar noves idees». En diverses taules de treball es va parlar dels desafiaments i oportunitats del medi rural a Espanya en el marc de l’Agenda 2030, per tal d’afrontar reptes com ara la despoblació o la necessitat de generar oportunitats per a la gent jove.

L’associació Pueblos Mágicos, composta actualment per més d’un centenar de municipis, està considerada en l’actualitat com la xarxa de municipis de promoció territorial més important d’Espanya. Es tracta d’una iniciativa que pretén ajudar els municipis a posar en valor els seus recursos impulsant el seu patrimoni natural, festes i tradicions, gastronomia i productes locals.

Compartir el artículo

stats