Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Arranca en el Teatre del Raval el Festival d’Art i Reciclatge més ambiciós

Del 14 al 28 d’octubre la sala gandiana acull la iniciativa de la productora LaCasaCalba

La sisena edició de l’RRRR! Festival d’Art i Reciclatge a Gandia arranca hui dijous, 14 d’octubre. Es tracta d’una iniciativa de LaCasaCalba que busca la conscienciació, mitjançant l’art, sobre la problemàtica ambiental derivada de la generació i gestió dels residus. RRRR! Fest és un esdeveniment cultural singular ja consolidat que defensa valors rellevants per a la societat actual envers el mediambient amb un enfocament lúdic, educatiu, creatiu i participatiu.

Enguany és l’edició més ambiciosa de totes. Per una banda, la producció pròpia del festival «Pull & Play» de la Companyia Sonora ha estat seleccionada en el programa Art for Change de la Fundació La Caixa, entre més de 300 propostes d’àmbit estatal presentades, i serà desenvolupada amb la participació directa de l’Associació de Persones Sordes de Gandia La Safor’ (APESORGA).

Per altra banda, van a participar artistes de prestigi internacional com ara els holandesos residents a Chelva, Bosch & Simons, l’ecodivulgador Jorge Riechmann o el músic valencià Llorenç Barber, un dels màxims exponents de l’art sonor des de fa més de 50 anys.

Varietat

L’RRRR! Festival presenta una variada mostra de manifestacions d’arts en viu, totes lligades pel fil temàtic i/o estètic del reciclatge. A més a més, afavoreix especialment artistes autòctons que connecten amb les tendències artístiques més contemporànies, esperonant així la cultura local i de proximitat. D’altra banda, RRRR! té una clara vocació educativa amb activitats pensades per a un públic escolar i familiar.

El festival es durà a terme del 14 al 28 d’octubre al Teatre del Raval de Gandia amb un munt d’activitats diverses. Entre setmana, pels matins, es programaran sessions per a grups escolars i per les vesprades altres més reflexives, com ara xarrades, exposicions i projeccions de documentals. El cap de setmana es concentrarà la major part de les propostes, que són d’accés lliure i gratuït. Les entrades per als espectacles de pagament es poden comprar a la web www.rrrrfestival.org.

El festival està organitzat per LaCasaCalba en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia i compta amb el suport de la Diputació de València, Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, l’Institut Valencià de Cultura, Turisme Comunitat Valenciana, Mediterranew Musix, Ecoembes i el Teatre del Raval Gandia.

La programació estarà subjecta a la situació sanitària i es garantirà en tot moment el compliment de les mesures recomanades.

Tota la informació amb programació inclosa del de l’RRRR! Festival d’Art i Reciclatge a Gandia es pot trobar a la web www.rrrrfestival.org.

Compartir el artículo

stats