Suscríbete

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dos grans de les arts escèniques per encetar la tardor al Teatre Serrano

Vicky Peña i Pablo Derqui interpreten l’obra «Pedro Páramo» a les 20 hores de hui dissabte 16 d’octubre

Vicky Peña i Pablo Derqui, en una imatge de l’obra. | AJUNTAMENT DE GANDIA

La programació de tardor del Teatre Serrano arranca a les 20 hores de hui amb «Pedro Páramo», obra del Pla Platea del Ministeri de Cultura al què està adherit l’Ajuntament de Gandia. La funció està interpretada per una actriu i un actor absolutament consagrats en les arts escéniques: Vicky Peña i Pablo Derqui, molt coneguts pels seus treballs teatrals, de cinema i en sèries de televisió.

L’obra es una adaptació de la primera novel·la de l’escriptor mexicà, Juan Rulfo, catalogada com una de las millors de la literatura latinoamericana.

Es tracta de la història d’un home humil, Pedro Páramo, que arriba a convertir-se en el cacic del seu poble, Comala, un llogarret que ell espremerà i arrasarà fins a convertir-lo en un poble fantasma. Allà arribarà, anys després, el seu fill, Juan Preciado, que tornarà al poble, es creuarà amb els fantasmes dels qui hi van viure i descobrirà així qui era realment el seu pare i com es va aprofitar dels habitants del poblet, incloent-hi la seva mare. La història del pare, l’home més important i corrupte de Comala, i la del seu fill, s’alternen en una estructura laberíntica.

Esta producció del Teatre Romea, Teatro Español i Grec 2020-Festival de Barcelona es una versió de Pau Miró, dirigida per Mario Gas. Las entrades costen entre 10 y 15 euros.

Compartir el artículo

stats