Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Oliva implica a tota la ciutadania en el Dia Internacional de les Biblioteques

L’Ajuntament programa activitats per a gent de totes les edats des d’ahir fins el dia 27 d’octubre

La regidoria de Cultura, Música i Biblioteques i les Biblioteques d’Oliva organitzen activitats entre el 19 i el 27 d’octubre per tal de commemorar el Dia Internacional de les Biblioteques.

La programació s’encetava ahir mateix amb la presentació del joc «Qui és qui?», que pretén posar a prova els coneixements de la ciutadania sobre la memòria col·lectiva i la història del poble. Este joc està basat en l’exposició fotogràfica «Persones i personatges d’Oliva», realitzada per Joan Andreu Gascó l’any 2000 i que es pot visitar de manera permanent a la Biblioteca Tamarit. Al «Qui és qui?» es pot participar mitjançant les xarxes socials de les Biblioteques d’Oliva, o presencialment a la biblioteca Tamarit, omplint un formulari amb una sèrie de fotografies i preguntes.

Per una altra banda, per a xiquetes i xiquets d’entre 6 i 14 anys, s’ha preparat un joc anomenat «Clàssics imperdibles», que consisteix a enllaçar cadascun dels llibres seleccionats a les biblioteques amb el seu objecte corresponent.

A més, estes setmanes es repartiran a tots els centres escolars uns exemplars del llibre «Dotzena i mitja de llegendes del Pinet», exercint la funció de bibliotecadifusora de les tradicions i de la cultura local.

Una altra de les activitats està prevista per al 21 d’octubre, a les 20 hores, a la Casa de la Cultura, amb la presentació del llibre «Ninots», de J. Domingo Parra.

A les biblioteques d’Oliva es podrà trobar un apartat d’autores i autors locals per tal de donar a conéixer les novetats del 2020 i 2021.

També està programada l’estrena d’un nou espai de llibres de lectura fàcil en valencià i castellà, i amb açò una nova activitat anomenada «La Biblioteca per a tu: Club de lectura fàcil», coordinat pel personal bibliotecari amb la col·laboració del departament de Benestar Social, que s’iniciarà el 26 d’octubre i tindrà una periodicitat setmanal amb una durada trimestral, aproximadament.

El regidor de Cultura, Música i Biblioteques, Julio Llorca, destaca la gran tasca del personal bibliotecari i les activitats per tal de donar a conéixer la cultura i autoria local.

Compartir el artículo

stats