Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Opinió

futur i socialdemocràcia, el repte valencià

futur i socialdemocràcia, el repte valencià

El passat cap de setmana els i les socialistes tancàrem el 40è congrés federal, aquest congrés ubicat físicament a terres valencianes, i anímicament en el consens polític de cap on volem anar des del PSOE, i cap on volem que vaja la nostra societat. Als i les socialistes ens interessa el futur, i el cap de setmana passat el vàrem definir com més igualitari, més social i més divers. El PSOE és, sens dubte, el partit que més reflexa la pluralitat social en la qual vivim.

No obstant això, els reptes que ens venen a nivell econòmic i social derivats de la pandèmia no són menors, i cal una unitat del partit i de tot l’espectre polític per a portar a Espanya a bon port.

Comença a vore’s per part de partits de l’oposició una moderació i un cert sentit d’estat, a l’arribar a acords de renovació d’alts òrgans de l’estat, i espere que aquests acords vagen baixant a la resta dels organismes públics.

Els reptes de futur que els valencians i valencianes tenim per davant i que debatrem el proper més de novembre a Benidorm passen per la gestió de fons europeus de recuperació econòmica, on el Consell de la Generalitat Valenciana ha d’estar a l’alçada de les circumstàncies. Aquesta fita històrica no pot estar millor dirigida que pel president Ximo Puig, el qual ha demostrat en la gestió d’aquesta crisi sanitària la capacitat d’home d’estat que se li deu exigir a qualsevol dirigent polític amb altes responsabilitats de govern.

Si Ximo Puig ha demostrat capacitat d’estat en la gestió d’aquesta crisi sanitària, significa que com a Secretari General del PSPV pot dirigir el partit cap als reptes de futur que els i les socialistes necessitem? Doncs la resposta sols el temps ho dirà, però si el passat cap de setmana fórem capaços de demostrar unitat i visió de futur com a partit estatal, de segur que en el congrés de país ho aconseguirem també.

La societat valenciana ha de mirar al futur plantejant una reindustrialització ordenada. Del 2006 al 2015 es va perdre el 50% de la indústria valenciana. Hem d’apostar per la inversió en investigació i desenvolupament, ja que sols amb el govern de Zapatero fórem capaços d’incrementar el pressupost en aquesta partida. Hem d’invertir en l’agricultura per tal de fer-la un sector productiu competitiu. Hem d’apostar pels nostres joves creant oportunitats de treball. I hem de fer de la societat valenciana una societat més integradora i respectuosa socialment. Uns reptes de futur que de segur els socialistes sabrem definir en el proper congrés de país.

Com a secretària general de l’agrupació d’Oliva, aposte i apostarem per Ximo Puig com a secretari general de país. El partit estarà en bones mans, i en un bon gestor. A Benidorm definirem el camí per als propers 4 anys del partit, i espere que els i les socialistes valencianes, definim també el repte de governar la societat valenciana durant 4 anys més. Tenim equip, tenim experiència i tenim ganes. PSPV-PSOE, des de Benidorm als reptes del futur.

Compartir el artículo

stats