Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Platges Valoració positiva de l’ús dels drons

Platges Valoració positiva de l’ús dels drons

L’Ajuntament de Gandia continua avançant en els treballs arqueològics al Castell de Bairén gràcies a un projecte subvencionat per la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat dins la seua línia d’ajudes a les actuacions de conservació i protecció dels béns immobles del Patrimoni Cultural de la Comunitat Valenciana. Les obres que ara es fan consistixen en la consolidació i museïtzació de les estructures arqueològiques excavades en anys anteriors. Les tasques inclouen diverses actuacions destinades a consolidar, restaurar i posar en valor tots aquests espais. Una vegada acabats estos treballs, es realitzaran unes jornades de portes obertes amb guies disponibles al castell perquè tota la gent que vullga s’acoste a conéixer els treballs realitzats i entendre com s’organitzava l’alcassaba del castell. A la imatge superior, un moment dels treballs on es veu un dels grans murs perimetrals de Bairén i, darrere, baix a la ciutat la trama del polígon industfrial d’Alcodar.

Platges Valoració positiva de l’ús dels drons

El regidor de Seguretat Ciutadana, Trànsit i Mobilitat de Gandia, Nacho Arnau, acompanyat de l’intendent cap de la Policia Local, Salvador Morant, han conclòs que la prestació del servei de vigilància de la platja amb drons «ha estat, sens dubte, positiu», una impressió que serà traslladada per a la seua avaluació i posterior elaboració d’un informe complet.Arnau i Morant participaren en una reunió amb representants del Servei de Creu Roja i de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, per a avaluar la prestació del servei dels drons que es va establir este estiu.

Platges Valoració positiva de l’ús dels drons

Oliva ha tancat el cicle ‘Brines en ruta: la certidumbre de la poesía’, activitat organitzada per la Fundació Francisco Brines amb la col·laboració de l’Ajuntament, i la Generalitat. Més de cent persones han gaudit de la ruta literària i l’exposició sobre el poeta en el Museu Etnològic en un itinerari pels escenaris del centre històric d’Oliva més relacionats amb la seua trajectòria vital. Per a Cristina Colomar i Carmina Desena, de Rodamon en acció, que han conduït l’activitat durant sis dissabtes, «ha estat un punt de trobada amb la poesia, una experiència emocionant i enriquidora que ens ha permés descobrir més a fons la vida i l’obra de Francisco Brines». La mostra es podrà visitar fins al 31 d’octubre i, segons el regidor de Museus i Patrimoni, Julio Llorca, s’està buscant un lloc per a deixar-la de forma permanent.

Platges Valoració positiva de l’ús dels drons

Gandia ha participat aquesta en la cinquena edició de la iniciativa ambiental #MiPlayaSinPlásticos que es va realitzar a la platja dels Marenys de Rafalcaïd, una de les 3 seleccionades per votació popular d’entre un total de 12, d’aquesta acció solidària amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia. Després de la recollida de residus sobre el terreny, la regidora de Medi Ambient, Alícia Izquierdo, va declarar que l’objectiu d’aquesta acció és «seguir conscienciant sobre l’impacte que té l’acumulació de residus a les platges espanyoles, així com de la necessitat d’actuar per a afavorir la preservació del nostre entorn davant el canvi climàtic». A la imate superior, els participants i, baix, quan arribaven per iniciar la recollida de residus.

Platges Valoració positiva de l’ús dels drons

Compartir el artículo

stats