Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

«Umbrellas», doble guanyador en el Gandia Cortoons

Este curt triomfa com a millor producció valenciana i se’n du també el Premi Mazda/Moll a la creativitat en moviment

Foto final de cloenda del festival sobre l’escenari després del lliurament dels premis. | NATXO FRANCÉS

El XVII Festival Internacional de Curtmetratges d’Animació, Gandia Cortoons ha tancat una nova i existosa edició, en la que s’han batut records como el de la projecció de 2.270 curtmetratges procedents de 112 països, 500 més respecte a la convocatòria anterior, amb la presència de 140 propostes d’Espanya i la resta d’altres estats com França, Japó, Corea o Argentina, entre d’altres.

L’assistència d’espectadors de totes les edats a les diverses activitats del festival ha estat massiva durant les tres jornades.

El certamen s’ha celebrat del 22 al 24 d’octubre en espais com el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica o el Teatre Serrano.

La programació dels tres dies del Gandia Cortoons ha inclòs projeccions, trobades, tallers, seminaris i, lògicament, l’acte de lliurament de premis celebrat el diumenge a l’escenari del Teatre Serrano.

Precisament, en este acte va triomfar un curt per damunt de tots que va ser «Umbrellas», de José Prats Álvaro Robles, guanyador del Premi a Millor Curtmetratge de Producció Valenciana i també es van dur el Premi Mazda/ Moll Motors a la Creativitat en Moviment.

En la gala de cloenda del festival també van tindre els seus guardons «Bar Stories», producció alemanya de Sébastien Wolf y Tinka Stock (Premi a Millor Curtmetratge de entre 1 i 4 minuts de duració); «Loop», de Pablo Polledri (Argentina), (Premi al Millor Curt de entre 4 i 20 minuts de duració); «La bestia de Marlijn van Nuenen», (França), de Ram Tamez y Alfredo Gerard Kuttikatt (Premi a Millor Curtmetratge Realitzat per Escoles; «Human?» (Itàlia) de Chiara Feriani (Premi Ajuntament de Gandia a Millor Curtmetatge Europeu); «Los patos» (The Ducks), d’Anela Arregui (Espanya) Premi Cortoons Festival i «Layered love», de Julia Alice Ostermann-Àustria (Premi a la Millor Directora Europea de Curtmetratges d’Animació).

Projecció del curt de C. Saura

El lliurament de premis va omplir de gom a gom el Teatre Serrano tenint en conte també que abans de l’acte es va anunciar la projecció de «Rosa Rosae. A spanish civil war elegy», un film del mestre espanyol, Carlos Saura, sobre la guerra civil que només ha estat presentat al Festival Internacional de Cine de Sant Sebastià.

Autoritats, guardonats, representants del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València i, lògicament, els organitzadors amb el director artística del festival Alessandro d’Urso, van estar els protagonistes de l’última jornada.

Compartir el artículo

stats