Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Els llibres omplin la tardor de Gandia

Centenars de persones participen en una extensa programació que fa de la ciutat la capital dels llibres i la lectura

La presentació del poemari de Ferran Bretó a la Marquesa. àlex oltra

Fa anys que Gandia treballa per omplir la primera part de la tardor en un homenatge als llibres, als seus autors, als personatges que creen i, òbviament, als lectors que fan possible la literatura.

En aquesta ocasió, l’atrevida i completíssima programació organitzada sota el títol de «Tardor Literària» ha sigut ben rebuda pels ciutadans, que en no poques ocasions han omplit els escenaris dels actes organitzats.

Així, transcorreguda la primera part del conjunt d’activitats, centenars de persones, entre elles molts escolars de totes les edats, han pogut trobar-se amb autors d’èxit, com ara Jordi Serra, Irene Rodrigo, Paco Roca, Eloy Moreno o Marta Sanz.

També molt concorregudes han estat les presentacions de llibres, les exposicions o les projeccions de pel·lícules, les actuacions musicals en diferents espais públics o la fira de llibres que es va desenvolupar a la plaça del Rei Jaume I, justament davant de la Biblioteca Central, el cap de setmana del 23 i 24 d’octubre.

Amb el mes de novembre iniciat, la programació, que ja ha superat el seu equador, continua pràcticament tots els dies. Fins al 28 de novembre estaran a Gandia, per parlar dels seus llibres, Irene Solà, Silvestre Vilaplana, Pol Guasch, Ignacio Peyró, Najat El Hachmi i David Castillo.

Entre els moments destacats del que resta del programa, el vint-i-cinqué Homenatge a la Paraula, que enguany va dedicat a l’escriptor gandià Ignasi Mora, el diumenge 14 al Teatre Serrano. El dissabte anterior, al Palau Ducal, Martí Domínguez i Gràcia Jiménez protagonitzen la novena Nit de Contes al Palau amb música de Javier Malonda i Juanjo Moreno, i el 21 de novembre es lliuren els tres Premis Literaris Ciutat de Gandia, que tanca la «Tardor Literària» que viu la ciutat. L’extensa programació es pot consultar a les biblioteques o al web municipal www.gandia.es.

Compartir el artículo

stats