Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

L’aposta de la comarca per la infància

Gandia, Oliva i Bellreguard, entre altres, organitzen actes pel Dia Universal dels Drets de la Infància

El Consell de Xiquetes i Xiquets de Simat amb l’alcalde. | AJUNTAMENT DE SIMAT

Algunes poblacions de la comarca han el·laborat una programació lúdica i cultural per a commemorar el 32e aniverssari del Dia Universal dels Drets de la Infància i l’Adolescència.

En Gandia, Ciutat Amiga de la Infància, un dels actes més significatius serà el plenari de constitució de la quarta edició del Consell de la Infància amb la participació de 37 xiquetes i xiquets de 5é i 6é dels centres educatius del municipi. La convocatòria és a les 16.30 hores de hui.

L’essència d’este òrgan és fomentar el coneixement des de la infància i promoure el seu benestar a través d’activitats culturals i didàctiques.

Després del Plenari de la Infància, a partir de les 17.45 hores, s’anuncia un espectacle per a tots els públics que s’iniciarà a la plaça Major i que itinerarà pels carrers més cèntrics de Gandia. De 17 a 20 hores també hi haurà un espectacle per a tots els públics a la Plaça Jaume I, que repetirà dissabte, matí i vesprada.

A Oliva, en el Dia Internacional dels Drets de la Infància proclamat en 1989 volen reconeixer els drets a la salut, a l’educació i protecció dels xiquets i xiquetes, recordant a la ciutadania que són el col·lectiu més vulnerable.

Per tot això, diumenge s’ha organitzat una fira infantil d’activitats lúdiques al parc de l’Estació, de 10 a 14 hores, amb amb activitats per als xiquets i xiquetes, amb el servei de rocòdrom, tirolina, bolera inflable i fotoreclam dels Drets de la Infància.

Bellreguard commemora el Dia Universal dels Drets dels Infants com a Ciutat Amiga de la Infància.

La primera activitat tindrà lloc ja hui divendres al pati del col·legi Gregori Mayans, on hi haurà Paintball entre les 16 i les 19 hores per a infants i joves de 7 a 18 anys.

No obstant això, els actes centrals de la commemoració es desenvoluparan el dissabte 20 a l’Espai Participa: A les 12 hores actuarà Marcel el Marcià, en un recital que forma part del cicle de COMcerts de la Tardor organitzat pel Col·lectiu Ovidi Montllor. També de vesprada hi haurà concert, en aquest cas amb l’actuació del popular grup Ramonets i la seua gira «Flipa» des de les 18 hores. L’entrada als concerts és lliure, fins a completar aforament.

Després, la commemoració es traslladarà fins al Saló de Plens, en la Casa de la Cultura, on des de les 19.30 hores es procedirà a la constitució del VI Consell de Xiquetes i Xiquets de Bellreguard.

En els municipis de Simat de la Valldigna i Llocnou de Sant Jeroni ja van tindre lloc, amb motiu del Dia Universal dels Drets de la Infància, les audències publiques de constitució dels Consells de Xiquetes i Xiquets, un acte formal que va reunir els infants amb representants polítics, els quals animaren a treballar per millorar el poble.

Compartir el artículo

stats