Suscríbete

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Opinió

Joan Cogollos, militant dels drets humans

Joan Cogollos, en una protesta contra un desnonament.

Demà, 1 de desembre, van a jutjar Joan Cogollos i Fons, que ha estat acusat d’espentar un policia local al transcurs d’un desnonament a la ciutat d’Oliva.

Joan Cogollos, militant dels drets humans

Conec molt bé, des de fa temps, Joan Cogollos i vull manifestar la meua admiració i el meu total recolzament a la seua persona.

Totes les persones que hem tractat a Joan, veiem en ell que representa una gran quantitat de valors humans difícils de trobar en una mateixa persona. En Joan s’apleguen una sèrie de qualitats admirables: compromés amb els més febles i desprotegits de la societat; lluitador incansable, humil, sensible i honest, extremadament respectuós i dialogant. En la manera de ser i d’actuar de Joan no té cabuda cap tipus de violència, ni agressivitat.

Amb poques paraules, podem dir que Joan Cogollos ha estat sempre un ésser profundament humà, amb una especial capacitat per posar-se en la pell de l’altra persona, i gran defensor dels Drets Humans.

Per a mi, sincerament, representa els ideals de no-violència i pacifisme de Gandhi, Lanza del Vasto i Lluís Maria Xirinacs. I dir això d’una persona és dir molt a favor d’ella.

Les autoritats judicials deuen saber que van a jutjar no sols una persona estimadíssima i respectada per tota la gent que ha tractat a Joan. Van a jutjar un militant de la justícia social i la fraternitat, que ha defensat el dret constitucional de les persones més desfavorides a l’habitatge.

Com a mestre, des del seu treball amb els companys i companyes dels Moviments de Renovació Pedagògica de la Safor (Col·lectiu de Mestres i l’Escola d’Estiu Marina-Safor), Joan ha contribuït a renovar i humanitzar l’educació de les criatures.

Com a militant de l’HOAC (Germandat Obrera d’Acció Catòlica) ha estat compromés en la defensa de la dignitat dels treballadors i treballadores, lluitant pels seus drets. Tot això a tall d’exemple de qui és la persona que van a jutjar.

Necessite creure que l’autoritat encarregada de jutjar el nostre amic Joan Cogollos tindrà en consideració totes aquestes coses i serà declarat innocent.

Compartir el artículo

stats