Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Ador es corona en el certamen de València

La banda de l’Agrupació Musical Santa Cecília, única de la Safor en el concurs, guanya en la secció tercera

Músics, directius, socis i seguidors de la banda d’Ador celebren la victòria a València. | AMSCA

L’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador ha guanyat el primer premi i la menció d’honor en la tercera secció del Certamen de Bandes de Música que organitza la Diputació de València en la seua 44ena edició,

Moment del lliurament del premi. | AMSCA

La banda d’Ador acudia a una convocatòria que s’arrossegava des de 2020, quan es va ajornar per la pandémia i que ha obligat els organitzadors a reduir el nombre de participants per secció. Per la qual cosa, la formació que dirigeix Manuel Godoy ha competit només contra dues rivals, la Societat La Tropical de Benigànim i la Agrupación Musical Carrera Fuente de San Luis de València.

Les obres que han delectat el públic assistent a l’Auditori del Palau de les Arts de València han estat «Dolça memòria», del compositor José R. Pascual Vilaplana, pasdoble que el mestre de Muro del Comtat va escriure a la memòria de Xelo Pellicer Momparler i també a la seua filla Liliana Requena Pellicer, fallera major de Gandia l’any 2013. En segon lloc, l’obra obligada de l’esmentat certamen: «La festa de les falles», de Ferrer Ferran. Este poema simfònic està dedicat a tots els amants de la festa de les falles. En ell es fa un recorregut pels distints escenaris de la festa, des de la plantà fins a la cremà, tot recreant-ho amb el folclore faller. Finalment, i com a obra lliure, «High Flight», de Joseph Turrin. Esta composició va ser encarregada per les Forces Aèries dels Estats Units i està dedicada als pilots nordamericans que van combatre a la Guerra Civil Espanyola (1936-1939).

La banda adorera, única de la Safor participant en el certamen, ha aconseguit 92.33 punts d’un màxim de 100 que li han permés d’erigir-se en guanyadora. Enguany, a més de comptar amb un tribunal de reconegut prestigi internacional, s’han canviat els criteris de puntuació: deu apartats distribuïts en dues gran seccions, sonoritat i tècnica.

Ateses les dificultats derivades de la pandèmia que ha obligat a la banda a assajar en condicions molt desfavorables, gràcies a l’esforç i dedicació dels músics, de la directiva, i al bon fer, als coneixements i a la passió del director, Manuel Godoy, la banda d’Ador ha tornat a demostrar la seua vàlua en una competició bandística que sempre ha tingut com a referent màxim la dignificació de les bandes i la vertebració sociocultural del territori valencià.

Compartir el artículo

stats