Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Un Sant Antoni a mitges a la comarca

Els pobles de la Safor mantenen, anul·len o programen parcialment els actes de la tradició festiva

Foguera de St. Antoni a Beniopa. | ÀLEX OLTRA

Pobles que suspenen tota la programació, municipis que anul·len algunes activitats, localitats que mantenen els actes, altres que ni tan sols han preparat res... La festa de Sant Antoni a la Safor serà diferent enguany com a conseqüència dels efectes de la pandèmia.

En Oliva, per exemple, estan programades les tradicionals calderes d’arròs a més de l’exposició del mercat modernista i música en directe, mentre que a Beniopa l’Ajuntament de Gandia vol evitar els actes que impliquen aglomeracions de gent però aposta perquè es duguen a terme la cremà de la foguera o la benedicció dels animals.

En poblacions com Xeresa i amb motiu de la situació de contagis s’anul·len tots els actes previstos per a este cap de setmana. Les autoritats pensen que la tendència és continuar pujant en nombre de casos i, per tant, és necessari no concentrar a gent.

També opten per mesures semblants en altres municipis com Ador o Ròtova, entre d’altres.

En Almiserà s’anuncia per a hui que encendran la foguera, hi haurà cacaus i mistela a càrrec de l’Ajuntament i després qui vulga, podrà sopar a la plaça, com és tradició.

En Daimús s’oficiarà una missa i es beneiran els animals amb cercavila musical inclosa, o en Guardamar on l’Associació de Dones i Homes ha organitzat la festa amb missa i al final de la mateixa es beneirà als animals de companyia i es repartirà entre els assistents el pa beneït.

En Almoines, al igual que en Beniopa, també preferixen programar a mitges eliminant el que creuen que implica aglomeracions però matenint altres activitats.

Compartir el artículo

stats