Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

David Fons i el Collegium Instrumentale obrin el Festival Música en Cambra de Tavernes

El certamen internacional comença este diumenge 20 de febrer i inclou en la seua cinquena edició cinc concerts fins al 30 de abril

El violista de Tavernes de la Valldigna, David Fons. | LEVANTE-EMV

La Casa de la Cultura de Tavernes acull este diumenge l’estrena de la cinquena edició del Festival Internacional de Música «Tavernes en Cambra, que es prolongarà fins a finals del mes d’abril.

El cicle consta de cinc concerts i s’inaugurarà a les 19.30 hores del 20 de febrer amb el concert anomenat «A cordes de Viola» interpretat pel violista de Tavernes, David Fons, i el Collegium Instrumentale, institució camerística nascuda al caliu del Palau de la Música de València el 1993 sota la direcció de Félix Ayo. El Collegium Instrumentale posseeix una amplíssima trajectòria com una de les agrupacions espanyoles de referència, actuant amb solistes i directors de la talla de Sir Y. Menuhin, J. Achúcarro, N. Chumachenco, Maurice André, R. Steubing, F. Petracchi o H. Rilling als principals auditoris i festivals de música del país.

El Duo Arbós, format pel violinista Antonio Garcia i el guitarrista Fernando Espí, seran els encarregats d’amenitzar la segona jornada del festival en la vesprada del dissabte 26 de març, a les 19.30 hores, amb un programa de caràcter llatí i espanyol.

El festival també comptarà amb artistes locals com el Valencia Reed Quintet format per Vicent Benavent, Rafael Grau, Josep Casanova, Joan Baptista González i Sergio Bueso, aportant una atrevida i nova sonoritat amb instruments de vent fusta a la formació de quintet, delectant el públic que s’acosti a la Casa de Cultura el diumenge, 3 d’abril, a les 20 hores.

De camí a Setmana Santa, el festival es traslladarà per primera vegada a l’església Sant Pere de Tavernes, el dissabte 9 d’abril, perquè Vicente Campos a la trompeta i Atsuko Takano a les tecles de l’orgue positiu, ompliguen l’espai sonor amb obres del barroc europeu.

I com a colofó i cloenda del cinqué Festival Internacional de Música «Tavernes en Cambra, dissabte, 30 d’abril a les 20 hores, visitarà la Casa de la Cultura de Tavernes el quintet de vent Aulos Madrid nascut el 1990 al si de l’Orquestra Nacional d’Espanya sempre mantenint-ne una activitat constant des dels cicles de cambra del mateix Auditori Nacional de Música fins a la recent gira el desembre del 2021 a Dubai. Entre els seus famosos components, Javier Bonet, Álvaro Octavio, José María Ferrero i Enrique Pérez, Tavernes té l’honor de comptar amb la presència del seu paisà, el fagotista, Vicente Palomares.

Compartir el artículo

stats