Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El grup gandià La Ruba publica el seu nou disc «Glacial»

La producció musical es va crear durant la pandèmia i compta amb 4 cançons en la línia del pop-rock

El grup La Ruba, en una imatge promocional. | LEVANTE-EMV

El projecte musical liderat pel gandià Rubén Martín, que a més de ser la veu del grup és el guitarrista i el compositor principal, ha estat centrat en el procés creatiu a porta tancada al llarg d’aquest últim any. Junt amb Toni Roig, bateria de la formació, i Vicent Pons, amb el seu baix, han donat forma al seu nou treball que està format per quatre cançons. «Els oblidats», «Era Glacial», «Miratges» i «Ofrena» són els noms dels nous temes que compten amb la col·laboració de Gemma Vañó en la que fa referència al títol del disc.

Encara que l’estil musical de «Glacial» seguix la línia pop-rock de les anteriors publicacions del grup gandià, encara que en aquest cas s’evidència menys la presència del component electrònic però s’aprecia una major contundència i solidesa. La composició de les seues lletres és menys introspectiva i més crítica amb el món que els envolta que fa de fil conductor al llarg d’aquest viatge, que és curt però a la mateixa vegada molt intens.

La producció, la gravació i la mescla del disc ha estat realitzat per Tono Hurtado, de Malamute Estudio, situat a València, qui ha sigut testimoni de la trajectòria de La Ruba des de que van començar en 2018 amb el seu primer disc «Insòlit». El màster ha estat a càrrec de Víctor García a l’estudi Ultramarinos a Barcelona.

La portada d’aquest nou treball ha sigut obra de Natxo Sarvatxo, qui ha aconseguit reflectir a la perfecció la soledat i la gelor emocional que ha provocat la pandèmia, període en què va ser composat «Glacial». La creació arriba amb la intenció de donar coherència al seu projecte i reafermar la identitat musical de La Ruba dins de la música en valencià.

Les cançons es poden sentir en plataformes digitals com Youtube, la web linktr.ee/LaRuba, Bandcamp, la seua llista a Spotify, o en el seus conters a Instagram o Facebook.

Compartir el artículo

stats