Pablo Faus Faus, natural de Gandia, de 17 anys i estudiant de 2n de Batxiller a l’IES Maria Enriquez, ha guanyat la Medalla d’Or de l’Olimpíada Nacional de Química. Faus es va guanyar el dret a participar a nivell nacional després de ser un dels millors de la província de València. L’Olimpíada d’Espanya es va celebrar a Santiago de Compostel·la del 6 al 8 de maig amb un total de 120 estudiants a concurs. Faus va ser el nº1 dels 10 que van aconseguir la medalla d’or. El premi està dotat econòmicament pel Ministeri d’Educació, encara que el gandià no s’ha preocupat de la quantitat.

Després del seu èxit a nivell estatal, Pablo Faus Faus representarà Espanya a la fase mundial (on line) al mes de juliol i a la Iberoamericana, que serà presencial a Mèxic en setembre o octubre.

L’estudiant de l’IES María Enríquez ja es va adjudicar la medalla de bronze a l’Olimpíada Nacional de Física (on line) i la de plata a la Provincial de Matemàtiques. El 2021 va aconseguir la plata a la Nacional de Física. El jove de Gandia va passar de 2n a 4t d’ESO, després d’un examen de capacitats psicològiques (adaptació currícular) i ara fa 2n de Batxiller Científic.

«Jo, en el futur, vull estudiar Física o Matemàtiques. M’agrada llegir, programar (informàtica)», assegura Faus, qui confessa que a l’Institut «m’han felicitat tots els professors i els companys». Diu que «els meus avis. Ximo i Reme, el meu pare i la meva mare, Pablo i Nuria, i les meves germanes, Ana i Julia, se senten orgullosos de mi. A ells dedico aquest èxit».