Suscríbete

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Opinión

L’IES Vall de la Safor ja no ret homenatge a Ausiàs March

El cartell d’Ausiàs March de l’IES de Vilallonga esborrat.

No bufen bons vents per a les veles del poeta valencià més universal. Esborren el cartell d’homenatge a Ausiàs March a l’IES Vall de la Safor de Vilallonga.

L’IES Vall de la Safor ja no ret homenatge a Ausiàs March

El cartell que ha lluït, durant més de vint-i-cinc anys, a la façana de l’edifici de l’IES Vall de la Safor de Vilallonga, en homenatge al poeta saforenc pel seu sis-cents aniversari, ha sigut esborrat per una capa del gris de la incultura.

L’IES Vall de la Safor ja no ret homenatge a Ausiàs March

Sembla que està previst lluir la façana del centre amb un element més d’acord amb les modes actuals: un trencadís, diuen. A la manera dels edificis de Calatrava? Esperem que les pecetes s’hi sostinguen millor. El que no és cap moda era l’homenatge al gran poeta valencià.

Curiosament, aquest mural fet el curs escolar 1996/97 mai no havia estat embrutat per cap de les, moltes, pintades i grafittis que havien «decorat» les parets, externes, i internes, del centre. Pintades, de tots els colors ideològics i estètics.

Ha hagut de ser un ED (amb criteris pedagògics?, històrics? culturals? estètics?...), que ha decidit suprimir-ne, esborrar-ne l’homenatge. Curiosament, el moll, el nucli dur d’aquesta directiva va fer bandera, en el seu moment des de l’oposició, de la lluita (fins enderrocar-lo) contra un projecte experimental, pioner, de lectura a l’aula (llegir per plaer), que ara estan aplicant i ponderant positivament molts centres del nostre país.

És lamentable que el record del poeta que presidia l’entrada al centre haja estat eliminat. Segurament l’element que el substituirà serà molt més pedagògic, cultural, estètic, històric... Vivim una època en què la lletra escrita, i la llegida, tenen molt poc de predicament, fins i tot entre els qui se suposa que l’haurien de fomentar!

Amb aquest antecedents, qui s’estranya que el text de sentències judicials tinguen desenes i desenes de faltes d’ortografia i incorreccions gramaticals?

Compartir el artículo

stats