Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

«Gandia en valencià» amb les escriptores de la ciutat

La iniciativa posarà en valor les obres de huit autores locals El projecte busca el foment de la llengua i de la literatura

Mª Josep Escrivà, N. González y Liduvina GIl. | ÀLEX OLTRA

Naix a Gandia la iniciativa «Gandia, en valencià: Llig les nostres escriptores», amb l’objectiu d’impulsar les referents de la literatura local en esta llengua i donar a conèixer tant les autores de llarga trajectòria com les que comencen a publicar les seues obres ara.

Les protagonistes d’esta iniciativa enmarcada en la campanya «Gandia, Cultura en Valencià», són les autores Teresa Pascual, Maria Josep Escrivà, Rosa Sabater, Dolors Todolí, Àngels Moreno, Isabel Canet, Ana Isabel Llopis i Vicenta Llorca, totes d’orige local i part del col·lectiu «Saforíssims, Societat Literària».

Per començar, es col·locaran cartells individuals de les autores a les biblioteques de la ciutat i es repartiran marca-pàgines amb la il·lustració i un títol referent de cadascuna de les protagonistes.

D’altra banda, «Gandia, Cultura en Valencià» comptarà amb imatges gràfiques de diferents artistes i col·lectius que es distribuiran per la xarxa de biblioteques de la ciutat. «El projecte té una doble vessant: el foment de la llengua i el de la literatura», comenta la regidora de l’IMAB, Liduvina Gil.

Visitar les biblioteques, afegeix la represetant de Saforíssims, Maria Josep Escrivà, «és la manera més democràtica d’accedir a la literatura, els llibres i a la cultura». Per això, explica, la gent ha de saber que «té a l’abast a estes escriptores».

El talent de la ciutat no acaba en Pascual, Canet o Llorca perquè, assegura el regidor de Cultura, Nahuel Gonzàlez, «actualment tenim un nivell d’escriptors i escriptores molt important en la nostra ciutat». Així, tot i que són huit les dones que enceten la campanya, la Safor, afirma Maria Josep Escrivà, «és una comarca d’autors i autores».

Per a l’Ajuntament de Gandia, destaca l’edil de Cultura, «és un orgull poder dir que la nostra ciutat parla i escriu en valencià».

Compartir el artículo

stats