Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Rosana Pastor dirigix un seminari sobre Berlanga en la Universitat d’Estiu de Gandia

L’actriu i directora ha programat la jornada el dimarts 19 de juliol en homenatge al cineasta

Rosana Pastor.

L’actriu, directora i comissaria de l’Any Berlanga, Rosana Pastor, realitzarà el pròxim 19 de juliol el seminari ◄«El Berlanga que ens faltava», en homenatge al cineasta valencià. L’acte, que forma part de la programació de la Universitat d’Estiu de Gandia, estarà obert al públic i tindrà una duració de sis hores. L’objectiu és apropar-se al històric director valencià de cinema des d’una vessant més íntima i analitzada des de la vigència de la seua obra.

Les dues primeres sessions de l’acte comptaran amb la participació de Joan Carles Martí, periodista cap de Cultura de Levante-EMV a més de comissari de l’exposició «Visca Berlanga!», i també de Rafa Maluenda, cineasta i director de la pel.lícula «Berlanga!». Els dos intervendran al seminari per a donar a conéixer el personatge i la faceta del genial autor. També es farà un recorregut davant la seua postura sobre la censura, i del seu humor.

L’última sessió tindrà com a títol «El rastre de Berlanga a la cinematografia valenciana actual», amb la principal finalitat de mostrar un retrat de l’actualitat cinematogràfica de la Comunitat Valenciana i la influència que ha tingut Berlanga en la mateixa. En esta part del seminari participarà Áurea Ortiz, historiadora i investigadora de cinema, Vicent Monsonís, director, guionista i productor, i la guionista guanyadora de sis premis a l’Academia Valenciana de l’Audiovisual, María Mínguez. El seminari està organitzat per la Universitat de València.

Compartir el artículo

stats