Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

«Contant vinyetes», la inspiració de Paco Roca per a aprendre dels còmics

El dibuixant impartirà un seminari el 18 de juliol amb motiu de la 39 edició Universitat d’Estiu de Gandia.

Paco Roca en la exposició a Gandia | ÀLEX OLTRA

La sala d’exposicions de la Casa de la Marquesa de Gandia acollirá el dilluns, 18 de juliol, el seminari «Contant vinyetes», del dibuixant de còmics, Paco Roca, amb motiu de la 39 edició de la Universitat d’Estiu de Gandia. Una conferència per inspirar als joves a transmetre el llenguatge dels còmics mitjancant històries.

En este acte, que es durà a terme en la mateixa sala que acull l’exposició de Paco Roca, ◄«Viatge a l’Edén», l’autor parlarà als assistents sobre les nocions principals de la història del còmic i el seu procés de creació: des del naixement de la idea, la documentació d’aquesta fins a tindre el projecte final del dibuix.

Paco Roca, historietista i dibuixant còmic, va estudiar a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València. Amb tot i que es dedicaplenament al món del dibuix, compagina el seu temps amb la il.lustració i a impartir tallers i seminaris.

Els seus còmics s’han guardonat tant dins com fora del territori espanyol, i entre altres premis, ha obtingut el Premi Nacional del Còmic de l’any 2008, el Goya al Millor Guió Adaptat per la pel·lícula d’animació «Arrugas» en 2011, el Excellence Award de Japó, el Inkpot Award en la Comic-Amb de Santiago en l’any 2019 i el Eisner 2020 a la Millor Obra Estrangera.

Esta xarrada tindrà dos sessiones en horari de 10 a 14 i de 15 a 19 hores. La inscripció té un cost de 20 euros i inclou el material necessari per a la creació del còmic. Tota la informació es pot cercar en www.uv.es/ueg.

Compartir el artículo

stats