L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, entre la programació relacionada amb el 9 d’Octubre, ha elaborat un mosaic i un mural de grans dimensions per a commemorar la festa de les valencianes i els valencians.

El mosaic gegant mostra la figura en primer pla del rei Jaume I i està ubicat en el passeig del País Valencià. L’alumnat de jardineria i obra del taller d’ocupació "Millorem l’entorn de Tavernes IV" ha sigut l’encarregat d’elaborar el mosaic de 9 metres de llarg per 9 metres d’ample, fet completament amb materials sostenibles i reciclats.

El mural de Toni Espinar sobre Jaume I Levante-EMV

D’altra banda, en la zona nord del municipi, l’artista Toni Espinar ha pintat un gran mural en la plaça del 9 d’Octubre de més de 5 metres d’alçada també amb la figura del rei Jaume I. Durant el procés ha comptat amb la col·laboració dels xiquets i xiquetes del Servei d’Atenció Diürna per a la Infància i Adolescència i d’Inserció Sociolaboral (SADIA) i l'alumnat de pintura del taller d'ocupació "Millorem l'entorn de Tavernes IV", que ha estat pintant i adequant la zona.