El Centre Polivalent de Oliva acull la XVIII Poefesta. Divuit anys plens de versos en Oliva amb uns convidats de luxe arribats de tot arreu.

Este divendres 25 de novembre a les 20 hores tindrà lloc el festival de poesia. Amb l’acompanyament visual d’Àlex Pallí, participaran alguns dels poetes més importants de la poesia actual: Josep Pedrals (Barcelona, 1979), Leire Bilbao (Ondarroa, 1978), Teresa Pascual (Grau de Gandia, 1952), Mario Obrero (Getafe, 2003), Aurora Luque (Almería, 1962) i Raquel Lanseros (Jerez de la Frontera, 1973). A més, també està programada la intervenció musical de la gran cantautora mallorquina, Maria del Mar Bonet, que serà l’encarregada de posar el punt i final al festival.

Dissabte 26 de novembre, a les 19 hores també al Centre Polivalent, tindrà lloc una cita molt especial: una Conversa amb Luis García Montero. Des dels inicis de la Poefesta, Luis García Montero ha estat un poeta que sempre ha acompanyat. Enguany arriba amb l’obra "Un año y tres meses", un llibre que serà, sens dubte, un dels més importants de la poesia dels temps que corren. El poeta i director de l’Instituto Cervantes, un dels intel·lectuals més respectats, mantindrà una conversa on la poesia, la paraula i la complicitat regalaran una estona imprescindible i única. 

El diumenge dia 27 de novembre, a les 19 hores al Centre Polivalent, i per tancar l’edició d’enguany de la Poefesta, un convidat de renom. El cantautor de Xàtiva, Raimon, estarà en l’acte "Dos amics com vosaltres: Raimon parla de Joan Fuster". Raimon va mantenir una gran amistat amb Joan Fuster. Referents i còmplices de la construcció d’una cultura des dels seus fonaments, han esdevingut, cadascú des de la seua disciplina, artistes sense els quals no s’entendria el país. En motiu del centenari de l’escriptor de Sueca, Raimon conversarà sobre l’amistat i la importància de la seua obra, que el va situar com un dels pensadors més complets i decisius del nostre segle.  

La Poefesta, dirigida per l'escriptora olivera, Àngels Gregori, està organitzada per l’Ajuntament d’Oliva i la Generalitat Valenciana. El seus respectius responsables, el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, Julio Llorca, i la Directora General de Cultura de la Generalitat Valenciana, Carmen Amoraga, aposten, un any més, per un festival que s’ha convertit en un referent cultural, social i literari al nostre país. 

Tots els actes són lliures i gratuïts fins a completar l’aforament. Més informació a www.poefesta.com.