Tavernes, referent festiu i musical amb el Festivern

Milers de festiverners i festiverneres omplin els carrers durant els últims dies de l’any 2022

Un grup musical valler durant amenitza la festa durant el Festivern

Un grup musical valler durant amenitza la festa durant el Festivern / Ajuntament de Tavernes/Festivern

Ana Guerrer

La setzena edició del Festivern ha tornat a omplir de música i bon ambient els carrers de Tavernes durant els últims dies de l’any 2022 després de dos anys sense poder celebrar-se degut a la pandèmia. 

Milers de joves festiverners i festiverneres han gaudit dels nombrosos concerts de grups de nivell com La Fúmiga, Auxili, Els Catarres, Boikot, Smoking Souls, Buhos, El Diluvi, Xavi Sarrià o Dj Plan B. 

Un altra formació local en el Festivern de Tavernes

Un altra formació local en el Festivern de Tavernes / Ajuntament de Tavernes/Festivern

Enguany, a tots estos grans artistes s’ha sumat la destacada presència de grups i músics de Tavernes, amb el concert de benvinguda per part dels grups vallers Metall i So i La Fístula Vallkànica, les actuacions de les xarangues Xe Kin Ampastre i Això ho pague jo, i la música itinerant de la batucada Vall-tu-kà acompanyant els assistents pels carrers del municipi fins a la carpa de concerts.

A més de la música, amb el Festivern també han tornat, amb una magnífica participació, el tradicional concurs de paelles, el correbars amb La Trocamba Matanusca i les competicions esportives de bàsquet i futbet al poliesportiu municipal. En esta edició es va col·locar un punt violeta a càrrec de la Regidoria d’Igualtat i l’Associació Alanna en el concert de benvinguda a la plaça Major.

Una actuació nocturna al Festivern 2022 de Tavernes

Una actuació nocturna al Festivern 2022 de Tavernes / Ajuntament de Tavernes/Festivern

El regidor de Festivals, Josep Llàcer, ha destacat que "el Festivern ha tornat a Tavernes amb una excel·lent organització i sense cap incident ressenyable. Els festivals d’esta magnitud no serien possibles sense el gran treball dels tècnics i operaris de l'Ajuntament, les Brigades Municipal i Agrària, la Policia Local, Protecció Civil, Guàrdia Civil, el personal del servei de neteja i el personal sanitari del Centre de Salut".

"Els milers i milers de joves que cada any elegeixen Tavernes per a passar els últims dies de l’any se’n van amb una empremta molt positiva de Tavernes per l’amabilitat i gran acollida del nostre poble, i deixant un impacte molt positiu en el xicotet comerç valler, l’hostaleria i la restauració", ha finalitzat.