La Ruta dels Porrats de la Safor 2023 arranca en Oliva

Set municipis formen part de la programació que organitza la Mancomunitat de Municipis

benedicció de les Calderes d'Oliva

benedicció de les Calderes d'Oliva / Miquel Font

Salva Talens Carbó

La Ruta dels Porrats de la Safor 2023 comença este cap de setmana al municipi d’Oliva, on s’anuncia una programació en la que les Calderes de Sant Antoni figuren com activitat més destacada. 

L’objectiu fonamental de la Ruta de la Mancomunitat de la Safor és fomentar els porrats que tradicionalment es celebren a la comarca, un esdeveniment genuí i amb un fort arrelament. Es tracta d’una programació de promoció turística que abraça quasi tot l’any, que promou els porrats que atrauen milers de visitants tant de la Safor com d’altres comarques veïnes.

La Ruta dels Porrats està formada per un total de set municipis: Oliva, Benirredrà, la Font d’en Carròs, Potries, Ròtova, Tavernes de la Valldigna i l’Alqueria de la Comtessa.

El calendari s’enceta este cap de setmana del 13, 14 i 15 de gener amb les Calderes i Porrat de Sant Antoni a Oliva. A continuació, els dies 20, 21 i 22 de gener està previst el Porrat de Sant Antoni del Porquet a Benirredrà. Els dies 27, 28 i 29 de gener serà el torn del Porrat de Sant Antoni del Porquet a la Font d’en Carròs. En febrer, concretament els dies 3, 4 i 5 arriva el Porrat de Sant Blai a Potries i també en febrer està programat durant els dies 24, 25 i 26 de febrer el Porrat de Sant Macià a Ròtova.

Ja en l’estiu hi han més Porrats: el 12 de juliol i el 10 d’agost els Porrats del Dia de la Sang i Sant Llorenç a Tavernes de la Valldigna i tancarà el cicle, un any més, els dies 8, i 9 de setembre el Porrat dels Sants de la Pedra a l’Alqueria de la Comtessa.

En quant al Porrat d’Oliva, la regidoria de Festes i els Festers de Sant Vicent organitzen una programació extensa per tal de celebrar els 76 anys de les Calderes. Els esdeveniments arranquen este divendres per continuar dissabte 14 y diumenge 15 i conclouran el diumenge 22 amb la festivitat de Sant Antoni Abat.