Oliva es prepara per al 125 aniversari de la música de banda

L'Associació Artistico Musical ha programat un seguit d'actes

Dirigents de la banda i autoritats d'Oliva en la presentació del concert de primavera

Dirigents de la banda i autoritats d'Oliva en la presentació del concert de primavera / Levante-EMV

Ana Guerrer

L’Associació Artistico Musical d’Oliva està preparant per a enguany un seguit d’actes per a celebrar el 125 aniversari de la primera vegada que la ciutat d’Oliva té constància documental de l'existència de banda.

El dia 29 d’abril començaran els actes amb un xicotet passacarrer que anirà del Mercat Municipal fins a l’Escola de Música. Seguidament, es llegirà un manifest i es destaparà un taulell commemoratiu de l’efemèride.

El mateix dia a la vesprada es podrà gaudir del concert de primavera de la Banda Simfònica, amb la col·laboració de la Colla Sarabanda, Raval i Vila, La Maria i la Muixeranga de la Safor. 'Sons de la Terra', serà el títol per a aquest magnífic concert en el qual totes les peces tenen clau valenciana. El concert serà a les 19 h, al centre Polivalent.

En el mateix concert s’interpretarà el pasdoble: Eduardo Borrás. Emblemàtica composició que, a més a més, enguany també fa el seu 50 aniversari. Segons fons de l’organització, el mateix dia del concert s’ha previst una sorpresa per part d’un membre de la família del compositor cap al poble d’Oliva.

El dia 8 de juliol, al voltant del pasdoble, està previst una taula redona per parlar de l’autor, de la composició i el seu context amb personalitats musicals de primera magnitud, a la Casa de la Festa.

Els actes continuaran el dia 27 de maig, amb l’intercanvi de la Banda Juvenil i d’iniciació de l’AAMO amb la banda juvenil de Fuenterobles, que visitaran Oliva i ens faran un concert al pati de l’escola. El 4 de juny serà el torn de visitar Fuenterobles per part de les seccions d’Oliva.

Altres actes pròxims que seran importants dins de la celebració d’aquest 125 aniversari i el cinquantenari d’Eduardo Borrás seran el concert de Fira de la Banda Juvenil, el Concert d’Estiu, els actes al voltant de Santa Cecília, el concert de Nadal i alguna sorpresa més per a la tardor.

Des de la Regidoria de Cultura, Música i Biblioteques i des de la Directiva de l’AAMO, es convida a tota la ciutadania a participar en tots els actes que es realitzaran amb motiu d'aquesta celebració.