Una obra necessària per conèixer o recordar el passat més llorejat de la UD Oliva

Antoni Josep Vergel Dos Santos és l'autor del llibre "UD Oliva: el cicle daurat (1988-1995)"

L'autor del llibre amb la seua obra

L'autor del llibre amb la seua obra / Levante-EMV

Ana Guerrer

L'Enginy d'Oliva va acollir aquest dimecres la presentació del llibre "UD Oliva: el cicle daurat (1988-1995), d'Antoni Josep Vergel Dos Santos.

L'acte fou presentat per Joan Mascarell, regidor d'Esports de l'Ajuntament d'Oliva i ex-president de la UD Oliva. A més, Saoro García, mític capità d'aquell cicle daurat, també va dedicar algunes reflexions al voltant d'aquella època recordada amb enyorança per tothom. Finalment, l'autor, Toni Vergel, va presentar el llibre. 

Després de l'acte, es va organitzar un sopar de reencontre entre alguns dels jugadors protagonistes en aquells anys daurats.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la colaboració de l'Ajuntament d'Oliva mitjançant la Regidoria d'Esports, de la UD Oliva, de l'Associació Cultural Centelles i Riusech d'Oliva i de l'Arxiu Històric de Gandia.

El llibre, està estructurat en un primer bloc de capítols convencionals, entre els que destaca el pròleg d'Andrés Palop, qui va jugar per a la UD Oliva en la temporada 1993-1994. 

En el segon bloc, el lector podrà gaudir de les temporades més mítiques de la història del club oliver, amb tres promocions d'ascens a 2 Divisió B i, com no, la temporada 1991-1992, en la categoria de bronze del futbol espanyol. 

Per últim, a banda de les conclusions i l'epíleg, ens trobem amb un recull de totes les actes de cada partit de la UD Oliva entre les temporades 1988/89 i 1994/95, a més d'una selecció de 46 fotografies.

Cal destacar que aquesta investigació ha estat possible gràcies a l'enriquiment documental que han suposat les cròniques de premsa de l'edició comarcal de la Safor del Levante-EMV, ja en funcionament en aquells finals dels vuitanta i inicis dels noranta, i conservades hui en dia en l'Arxiu Històric de Gandia. 

A més, part de les fotografies, provenen de l'arxiu del Levante-EMV, fruit d'una donació del seu autor, Ximo Ferri, a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Gandia.