Oliva es converteix l'epicentre del raspall escolar

El trinquet municipal acull les finals provincials i el carrer Comtessa Maians la Trobada de la Safor

L'equip de la Font d'en Carròs va ser un dels campions

L'equip de la Font d'en Carròs va ser un dels campions / Fedpival

Levante-EMV

El trinquet municipal d'Oliva va albergar dissabte les finals provincials de València del Campionat Escolar de raspall de les distintes categories amb la participació de 10 escoles i clubs de pilota. 

Hi estigueren presents les escoles d'Alcàntera-Càrcer, Benicolet, Bonrepòs i Mirambell, la Font d'en Carròs, el Genovés, la Llosa de Ranes, Oliva, Ontinyent, Piles i Rafelbunyol.

A les finals A, el triomf a la categoria benjamí va ser per a la formació de la Font d'en Carròs es va imposar a la Llosa de Ranes, mentre que al nivell aleví el Genovés va superar al conjunt de Piles.

El Genovés es va imposar a la categoria infantil davant Oliva. El mateix van fer els genovesins dins de l'etapa cadet, en aquesta ocasió contra Alcàntera-Càrcer. Per últim, en juvenils, Alcàntera-Càrcer superà l'equip d'Oliva.

Pel que fa a les finals B, Ontinyent dominà en benjamins davant Bonrepòs i Mirambell. Rafelbunyol s'imposà a Benicolet en alevins, resultat que es donà a l'inversa en infantils. En cadets, Ontinyent va monopolitzar la final.

Els campions de les finals A obtingueren la classificació per a les finals autonòmiques d'aquest campionat escolar, que es celebraran el pròxim dissabte 29 al trinquet de Castelló de Rugat.

S'encarregaren del lliurament de trofeus i medalles els jugadors professionals Salelles II, Bossio i Giner, a més dels vicepresidents de la Federació de Pilota Valenciana Pau Gallego i Elena Gómez.

Equips i escoles participants en la Trobada

Equips i escoles participants en la Trobada / Fedpival

A més a més, el dissabte de matí el carrer Comtessa Maians va celebrar la Trobada d’Escoles de pilota Mancomunitat de Municipis de la Safor. Un total de 10 escoles es reuniren per a jugar en les tres canxes en què es va dividir el carrer.

Hi participaren les escoles de la Baronia, Bellreguard, Benicolet, Daimús, la Font, el Genovés, Oliva, Piles, Ròtova i Xeraco.

Els jugadors de raspall Salelles i Bossio també acompanyaren a xiquets i xiquetes en la gran foto i lliuraren un detallet com a record d'una completa jornada que va comptar amb la col·laboració de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, l’Ajuntament i el Club de Pilota d’Oliva, a més de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i Caixa Popular.