Levante-EMV.com »

  

Un dia a l´escola

 Ja tenim una altra ocurrència del Sr. conseller d´Educació: el professor traductor. Clar que el Sr. conseller no ha tingut en compte que estem en una comunitat bilingüe, i que en molts casos necessitarà dos traductors. M´explique, als alumnes en immersió lingüística en valencià, els professors que facen la classe en anglés, no tots saben valencià, i els farà falta un traductor de castellà para que en primer lloc els traduïsca la lliçó del mestre de valencià, titular i especialista en la matèria; si exercix el seu dret d´expressar-se en valencià, a més de no tindre l´obligació de traduir-li al castellà per al professor d´anglés que no sàpia valencià.
Per el contrari, quan un alumne pregunte, el farà en valencià, per a que el professor especialista en la matèria li ho aclarisca, encara que l´explicació li arribe en anglés una vegada es traduïsca primer al castellà. Açò pareixerà una pel·lícula dels germans Marx, que es podria titular «Un dia a l´escola», per l´insigne i afamat director Font de Mora.
Per favor, més trellat i menys balafiar els diners dels contribuents, amb la falta que fa per acabar amb els barracons, i que tots els alumnes que ho demanen puguen estudiar en valencià.-Joan Martí i Serra. València. @
Enlaces recomendados: Premios Cine