07 de agosto de 2017
07.08.2017

El xef Quique Dacosta invita als hostalers a «salvar vides»

Acción contra el Hambre lluitarà contra la desnutrició infantil amb «Restaurants contra la fam»

07.08.2017 | 04:15
Quique Dacosta, al seu viatge al Senegal.

Acción contra el Hambre ja ha llançat la seua campanya «Restaurants contra la Fam» mitjançant la qual lluitarà davant la desnutrició infantil, i per a això compta amb una figura notable com a fadrí: el xef extremeny, i valencià d'adopció, Quique Dacosta. «Nosaltres, cuiners i hostalers, podem ajudar a salvar vides», és la frase amb la que Dacosta anima a tot el sector de l'hostaleria a formar part d'aquesta iniciativa que tindrà lloc desde el 15 de setembre al 15 de novembre a restaurants de tot el país.

Durant el període de la campanya, els establiments que formen part d'ella determinaran quins plats de la seua carta, o quin menú, seran solidaris. És a dir, el local donarà a Acción contra el Hambre part del seu preu, des de 50 cèntims fins als 2 euros per plat o menú. Els restaurants que volen formar part d'aquesta iniciativa solidària han de registrar-se a www.restaurantescontraelhambre.org o mitjançant el telèfon 91 771 16 68. El període d'inscripció finalitza el proper 15 d'agost. A l'edició de 2016 van participar 1.250 establiments (1 de cada 258 locals que hi ha a tota Espanya) i es van reunir 190.000 euros. El repte de l'ONG és superar eixos números a l'edició del 2017.

Per a animar als seus companys de professió a apropar-se a aquesta proposta solidària, Dacosta va assenyalar que «no hi ha res que sensibilitze més a un cuiner que algú que passe fam». «La nostra acció natural és alimentar», va afegir el xef.

Dins d'aquesta iniciativa, Dacosta, com a ambaixador de Acción contra el Hambre, va viatjar al nord del Senegal, a una de les regions més golpejades per la fam, per a conéixer de primera ma els projectes que l'ONG realitza per a recolzar a les persones més afectades. Allí va visitar un centre de salut on es diagnostica i es tracta la desnutrició infantil i on es treballa amb un hort nutricional gràcies al qual les famílies poden diversificar la seua dieta.

Cada estiu, el nord del Senegal pateix la seua «estació de la fam», un període entre collites que provoca la mort d'un milió de xiquets per desnutrició a tot el Sahel, segons denuncia Acción contra el Hambre. Aquesta situació, a més, s'ha agreujat al 2017 per la violència, moviments de població, camps cremats o abandonats... pel que l'ONG estima que 3,3 milions de xiquets podrien patir desnutrició severa i mig milió podrien perdre la seua vida.

Per a afrontar aquestes situacions, els projectes de Acción contra el Hambre busquen prevenir la desnutrició dels grups més vulnerables, com són els xiquets; recolzar les capacitats locals per al desenvolupament de polítiques i plans de lluita contra la desnutrició; i facilitar formació a les famílies sobre hàbits alimentaris i prevenció.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine