La World Press Photo València i la Comissió d´Ajuda al Refugiat al País Valencià (CEAR PV) han col·laborat per segon any consecutiu perquè el pas de la prestigiosa exposició de fotoperiodisme vaja més enllà de la contemplació de les pròpies fotografies.

L´objectiu de les dos entitats és un projecte cultural que esdevinga un espai de consciència crítica i d´implicació de la societat valenciana. I per a això una de les activitats estel·lars serà l´organització de visites a l´exposició guiades per Inessa (Ucraïna) i Edward (Colòmbia), dos persones refugiades que contaran en primera persona el que transmeten les fotografies.

Dins del progama «Crea Refugio», també han tret una campanya solidària de crowdfunding per donar la oportunitat a la ciutadania de contribuir en la millora de l´acollida i la integració de les persones ateses per CEAR PV.

A més, el pròxim 28 de febrer a les 19 hores preparen una xerrada titulada «Persones Refugiades: Realitat i Justícia» al Centre de Cultura Contemporània Octubre per tal d´obrir un espai de debat crític. Així també han disposat un espai de sensibilització a la Fundació Chirivella Soriano per explicar el treball de l´entitat.