Recol·lectar telèfons mòbils i donar-los a persones en risc d'exclusió digital és un dels objectius de l'acció social del #diadeinternet que persegueix que un aparell que «el seu primer comprador considera obsolet ajude a qui no pot accedir a les oportunitats que brinda un telèfon».

En un comunicat, diverses de les 50 organitzacions que participen en aquesta iniciativa baix el tema «La societat de les dades», detallen que els telèfons usats es poden lliurar fins el 20 de maig en 2.208 oficines de Correos de tota Espanya. Els donants han d'assegurar-se que el mòbil encara funciona perquè Correos ho done a Manos Unidas, Mensajeros de la Paz, Amadip Esment Fundació, ONG Rescate, El Molí d'en Puigvert y Formación Humano Cristiana en DDHH (Venezuela), organitzacions encarregades del seu repartiment.

Les ONG consideren que els vells mòbils poden reduir l'exclusió social, a més de fomentar el consum responsable, especialment perquè es tracta d'un producte fabricat amb materials l'extracció dels quals poden ocasionar greus conseqüències en els països d'origen.