Després de més de quaranta anys, Caixa Popular vol ser l´entitat financiera de referència per a totes les persones de la Comunitat Valenciana. Per mostrar tots els seus assoliments, Caixa Popular ha presentat la seua memòria social de 2017.

Al seu desig de fomentar el cooperativisme, col·labora estretament amb aquelles entitats d´àmbit estatal i autonòmic per enfortir i consolidar el model cooperatiu en el panorama social i econòmic.

Junt a la Universitat de València, impulsa la Càtedra Cooperativa Caixa Popular de desenvolupament territorial i economia social valenciana, que es dedica a realitzar activitats formatives, d´investigació i d´extensió universitària orientades al coneixement i difusió permanent del territorio valencià amb especial incidència en el cooperativisme.

«Amb voluntat de canvi, de transformació i de millora». Així explica Caixa Popular la seua voluntat d´implicar-se amb el conjunt de la societat valenciana i estar al costat d´aquelles associacions i entitats que donen suport a la lleguna.

En 2018 s´han presentat 31 projectes en què participen més de 150 associacions. D´aquests, s´han aprovat 10 projectes, en què participen 55 associacions i en la que la Caixa Popular va ver una dotació de 20.000 euros.

Entre els projectes en els que la organització es va volcar hi destaquen «Conectad@s» (una plataforma intergeneracional per a la participació social i la inclusió de col·lectius vulnerables, mitjançants iniciatives socials de sensibilització i prevenció del maltractament a col·lectius vulnerables, presentat per l´Associació Proted Aulas de tercera edat de València, Cotlas i Veïns de Senabre); «Aprendiendo a caminar contigo» (un projecte per a la millora de l´autoestima i l´autoconcepte de les persones, presentat per l´Associació Corazones Abiertos i Associació Esperanza de Vida); «Acò sí són jocs de xiquets/es» (un projecte que té com a objectiu la visibilització i informació de l´abús sexual infantil i que va ser presentat pel Club Esportiu Handbol Femení Paiporta i ACASI).