Montesa acaba d'adherir-se al Fons Valencià per la Solidaritat i s'estrenarà amb la participació de dos tècnics municipals en la setena edició del programa Especialista Municipal Voluntari. Esta iniciativa aposta per l'assistència tècnica com a eina d'innovació per a una cooperació al desenvolupament eficaç i efectiva. A més, aprofita l'immens potencial de coneixements i experiències del personal laboral dels municipis valencians.

La tècnica de l'AEDL (Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local) de Montesa Maria Alcaraz serà, de fet, la primera especialista municipal voluntària. El dimarts passat va arribar a Equador per iniciar la seua col·laboració amb la Mancomunitat Cañari. Cooperarà en un projecte d'impuls al desenvolupament de l'activitat turística iniciat en 2013 per «dinamitzar la seua economia». La cooperació d'Alcaraz, graduada en relacions laborals i recursos humans, té com a objectiu la capacitació i sensibilització en el terreny en matèria de prestació de serveis turístics i tècnics.

En quant a la tècnica Raquel Pla, desenvoluparà la seva cooperació a Concepción, a l'oest de Bolívia, en l'equip d'organització del «Festival de l'Orquídia» sota la supervisió del municipi. El festival es realitza anualment el segon cap de setmana d'octubre i aportarà la seua experiència en la dinamització turística del territori en la realització del XVIII festival.