Un total de 252 persones amb dificultats per a accedir al mercat laboral en la Comunitat Valenciana han aconseguit una ocupació en els últims onze mesos gràcies al programa d'acompanyament en itineraris d'inclusió laboral Reinicia't de la Fundació Novaterra e Ingeus.

El projecte, promogut conjuntament per l'Ajuntament de València, la Diputació de València i la Mancomunitat de la l'Horta Sud, té com a objectiu afavorir la integració i la inserció en el mercat d'aturats majors de 30 anys atesos pels serveis socials municipals. A només un mes de la seua conclusió, Reinicia't ha aconseguit una taxa d'èxit del 50 %.

Els resultats obtinguts en la integració social i laboral dels participants en Reinicia't són fruit d'una metodologia d'activació cap a l'ocupació basada en dos premisses. La primera d'elles és la intensitat, que es tradueix en un elevat nombre d'accions individuals i grupals realitzades per cada participant. La segona és la flexibilitat-personalització dels itineraris individuals, ja que cada candidat té un pla diferent a la resta, en funció del seu perfil i de la seua situació personal i professional, que canvia i s'adapta al llarg del desenvolupament del programa.

Cada participant ha comptat amb un assessor o assessora personal que ha valorat la seua situació, ha establit el pla de treball personalitzat i ha realitzat el seguiment del mateix fins a la seua finalització. A més, el programa ha sigut complementat amb activitats grupals per a exercitar les competències necessàries per a la cerca d'ocupació.