«Breakers, fabrica't un nou món», és un programa formatiu dirigit a joves en situació d'exclusió social i vulnerabilitat que tracta d'estimular tant l'aprenentatge d'habilitats tècniques de disseny, prototipat electrònic o fabricació digital (gràcies a programes de disseny 2D, l'escaneig 3D o el fresat de circuits), amb altres competències transversals com l'emprendiment per oferir oportunitats emancipatòries als joves que provenen d'un col·lectiu amb dificultats afegides per accedir a aquest tipus de recursos.

Aquest projecte, que compta amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València (UPV), la Federació d'Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA), la Fundación Iniciativa Solidària Ángel Tomás (FISAT) i la Fundació Orange, té, per tant una missió social. Segons Manuel Martínez Torán, professor de la UPV i director de Fab Lab València, «l'objectiu del projecte és fer veure als joves que la tecnologia no és només per jugar, sinó també per construir, entre altres coses, el seu futur».

El projecte ja ha dut a terme sis tallers de 40 hores (un mes) cadascun en els que han participat un total de 90 joves (la meitat d'elles refugiats) d'entre 18 i 20 anys. Joves com Younes, marroquí de 18 anys que fa un any va arribar a la península amb una moto aquàtica i que ara es troba a un pis tutelat de FISAT. No obstant això, després d'observar l'èxit del projecte, Fab Lab està preparant un taller pilot de 200 hores.