José Roviro López i Levis Johanis Flórez han estat a València de la mà del Centre de Documentació i Solidaritat amb Amèrica Llatina i Àfrica (CEDSALA) i la Coordinació Valenciana de Solidaritat amb Colòmbia amb un clar objectiu: aconseguir el recolzament internacional. «Tenim clar que si no ens recolzen des d'Espanya i altres països d'Europa, la nostra comunitat de pau té els dias comptats», expliquen.

«Quan contem ací les coses que passen a Colòmbia, des d'ací es fa una tasca diplomàtica que permet que es posen els ulls sobre les injustícies que patim. Una cridada per telèfon des d'Espanya pot servir per què guanyem certa protecció», asseguren. Per això recorden que qualsevol acte institucional que, ací, al altre costat del oceà Atlàntic, pot pareixer superflu, per a esta comunitat de 1.000 persones que viuen a San José de Apartadó, al nord de Colòmbia, pot ser fonamental per a la seua subsistència.

«Sense eixa xarxa de recolzament, segur que els paramilitars acabarien amb la nostra comunitat», asseveren els dos líders socials.