Més de 150 persones van assistir a l'acte de presentació de l'última campanya de promoció de l'associacionisme de la Fundació Horta Sud, «Les associacions, el cor del nostre poble´» En col·laboració amb la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana, la campanya reivindica el treball que estan realitzant les associacions de la Comunitat Valenciana. Un reconeixement a les persones que han passat a l´acció per a canviar el nostre món i dignificar la vida de molts col·lectius.

La presentació, que va tindre lloc el divendres 8 de novembre en el Centre del Carme Cultura Contemporània de València, va reunir als protagonistes que han participat en el projecte audiovisual «Anònimes, Camins pel Canvi». Una sèrie de 9 microrelats en la qual han participat nou associacions de les províncies d'Alacant, Castelló i València.

Julio Huerta, coordinador de la Fundació Horta Sud, va defensar que «els avanços en drets al llarg de la història solament han arribat quan la societat civil s'ha organitzat i ha lluitat de manera col·lectiva». En les seues paraules, el canvi solament pot estar protagonitzat per «la bona gent, les persones que pensen en el bé de la comunitat».