El premi Nobel de la Pau Muhammad Yunus visitarà Espanya aquesta setmana de la mà de Tandem Social, patrocinador estratègic del professor Yunus per al desenvolupament i foment d'empreses socials en el territori espanyol, i amb el suport de Leroy Merlin.

Este economista i líder social de Bangladesh és reconegut pel seu treball realitzat al capdavant del Banc Grameen des de 1976, a través del qual va idear un innovador sistema de microcrèdits del qual s'han beneficiat milions de persones en el món, en la seua majoria dones, la qual cosa els ha permés emprendre els seus propis projectes i eixir de la pobresa. Més conegut com «el banquer dels pobres», Yunus va ser condecorat per l'impacte del seu treball en 2006 amb el Nobel de la Pau.

Considerat uns dels màxims exponents de l'emprenedoria social, Muhammad Yunnus presentarà el seu nou llibre «Un món de tres zeros. La nova economia de pobresa zero, desocupació zero i zero emissions netes de carboni» a València, buscant fomentar i inspirar noves aliances en el camp de l'emprenedoria amb impacte social i ambiental.

Per a este propòsit la Fundació Novaterra, com a aliada estratègica de Tandem Social en la Comunitat Valenciana, està coordinant conjuntament amb la consultora una sèrie d'actes amb el Nobel durant la seua estada a València. El dimecres 14 de novembre a la nit tindrà lloc un sopar privat en la seu d'aquesta entitat valenciana que treballa per la integració soci-laboral, servida per la seua empresa social Novaterra Catering Sostenible. En estes trobades estaran l'alcalde de València, Joan Ribó; el president de la Confederació Empresarial Valenciana, Salvador Navarro; la regidora d'Economia de València, Sandra Gómez; o Consol Castillo, regidora de Benestar Social.

Durant la jornada del 15 de novembre el professor Yunus es reunirà amb representants del sector cooperatiu valencià Fevecta, la Confederació de Cooperatives Valencianes, Anecoop, Florida Universitària i Caixa Popular. A continuació tindrà lloc una conferència sobre la nova economia de pobresa zero, desocupació zero i zero emissions netes de carboni i es debatrà com les empreses i les empreses socials poden contribuir a aconseguir els 3 zeros: pobresa zero, desocupació zero i zero emissions netes de carboni. Al final de l'acte, que estarà conduït per la directora de Levante-EMV, Lydia del Canto, es realitzarà la clausura del programa «Un Hábitat Mejor» de Leroy Merlin dins del seu Marc de Responsabilitat Social Empresarial, un programa enfocat a la creació i consolidació de projectes verds i socials sostenibles.