L´ONG valenciana One Day Yes celebrarà el pròxim dijous 15 de novembre a les 20 hores la seua cinquena subhasta benèfica en el centre cultural La Nau de la Universitat de València. Esta organització fa cada any un acte d´este tipus per a recaptar fons en favor de l´escola Twashukuru Nursery School en Lamu (Kenya), un col·legi 100 % ecològic que manté a 50 xiquets amb menjar i educació, i que està construit amb botelles. Les seues principals línies d'actuació són l'alimentació i l'educació, el reciclatge i la cooperació cultural.

Des de fa un any One Day Yes centra els seus esforços a millorar l'alimentació i està treballant en aquest sentit amb les nutricionistes Dolores Silvestre i Anna Rubini, de la Universitat Cardenal Herrera-CEU. Ara falta aconseguir el finançament per a mantindre el projecte. Per això enguany la subhasta té un objectiu concret: garantir un programa de nutrició i alimentació equilibrat, sa i digne per a tots aquests xiquets i xiquetes per als qui a vegades el menjar de l'escola és la seua única font d´alimentació al dia.

L'organització valenciana ja ha consolidat esta cita com el seu esdeveniment principal de l'any per a mostrar tots els somnis complits i els objectius que es van aconseguint. Amb la primera subhasta es va aconseguir que l'escola no tancara les seues portes quan estava en crisi total. En 2016, es va aconseguir construir un menjador amb condicions higièniques sanitàries cobertes per als xiquets i xiquetes. En 2017, els diners recaptats es van destinar a la compra d'una barca que ara fa les funcions de «bus escolar» per als xiquets i xiquetes en una illa on no hi ha cotxes. Enguany s'espera aconseguir cobrir el programa de nutrició.

L'esdeveniment és una subhasta original i molt divertida amb regals per a tots els gustos. Des de lots de vins i cerveses a entrades a concerts i obres de teatre, passant per sopars en restaurants de primer nivell, cistelles de Nadal, experiències úniques, lots dels clubs esportius valencians o art de primeres signatures. A més se sorteja un viatge a Lamu, a Kenya, gentilesa de Caixa Popular, per a conéixer en persona el projecte i viure una experiència única.