Un total de 27 cooperatives valencianes col·laboraran amb la Fundació Vicente Ferrer en el projecte «Una escola en Anantapur per a una vida digna» que pretén construir un col·legi de secundària al llogaret de Sirivaram. Esta escola, que compta amb el recolzament del govern local, garantirà l'accés a l'educació de 367 joves de famílies que sobreviuen amb una economia basada en l'agricultura de subsistència. El seu objectiu és trencar el cercle de la pobresa extrema en què viuen mitjançant l'educació.

El projecte també preveu millorar la salut dels alumnes a través de l'alimentació diària que els proporcionaran des del centre, equipat amb cuina i menjador, l'accés a aigua potable en el recinte i els assejos que es construiran. D'esta forma, els xiquets i xiquetes d'estes famílies, a més dels que vagen a anar en el futur al centre educatiu, es convertiran en els nous referents que impulsaran el desenvolupament de la seua comunitat.

La presidenta de la fundació, Anna Ferrer, va elogiar la resposta del cooperativisme de la Comunitat Valenciana, el qual va considerar «el millor exponent de l'economia social d'esta terra a la que ens sentim tan pròxims».