Les Xarxes Sanitàries Solidàries (RSS) de les províncies de Castelló, València i Alacant -impulsades per les ONGD Medicusmundi Mediterrània, ACOEC i Farmamundi- iniciaran el proper dimecres 21 de novembre «Mirant», la primera mostra itinerant de cinema i salut global de la Comunitat Valenciana.

L'exhibició tindrà lloc fins el dia 14 de desembre en tres escenaris diferents: el Col·legi Major Rector Peset de València, el Centre Municipal de les Arts d'Alacant i el Menador Espai Cultural de Castelló.

«Mirant», que serà d'accés gratuït, començarà les seues projeccions els dies 21,23 i 24 de novembre al Col·legi Major Rector Peset, coincidint i complementant les Jornades Àgora ONGD. La setmana següent visitarà Alacant els dies 28, 29 i 30, i per últim els dies 12, 13 i 14 de desembre serà a Castelló.

La mostra «Mirant» presentarà tres documentals de reconegut prestigi internacional: «Sonita» -la història d'una refugiada afgana a l'Iran-, «Thank you for the rain» -la lluita d'un camperol contra el canvi cilmàtic- i «La Salud en mi comunidad» -l'experiència de quatre dones indígenes de les comunitats de la costa del Carib nord de Nicaragua-.

Les pel·lícules van ser seleccionadres d'entre 10 audiovisuals que han participat en els últims anys en els principals festivals de cinema sobre salut global, a través d'una votació a la que han participat més de 20 entitats de les tres xarxes sanitàries.