El Festival 10 Sentidos, en la seua VIII edició, pretén reflexionar sobre el concepte de violència i generar un diàleg per a desmantellar el sistema violent i injust en el qual vivim. Sota el lema «Bèsties» la cita amb les arts vives a València pretén aproximar-se a tot tipus de contextos violents, amb la finalitat de destapar-los i denunciar-los. Caixa Popular torna a implicar-se com a patrocinador principal en este projecte i ha renovat el seu compromís un any més amb el festival. L'entitat segueix compromesa a donar suport a esta cita que conjumina dues dels pilars fonamentals de la seua filosofia, la cultura, la implicació social i la solidaritat.

Tota la programació en la qual està treballant el Festival 10 Sentitdos tractarà de visibilitzar, a través de propostes artístiques diferents, realitats incòmodes de la nostra societat, i d'esta manera «traure de la gàbia a les bèsties».

La VIII edició se celebrarà al maig de 2019. El festival pretén posar el focus en tot tipus de violències: física, psicològica, sexual, econòmica, patrimonial o simbòlica, i denunciar tot tipus d'accions vexatòries i discriminatòries que es cometen per raó de raça, gènere, orientació sexual, estatus social o aspecte físic.

El festival ha rebut més de 500 propostes per a formar part del seu programa general, arran de la convocatòria Open Call 2019 que va obrir el mes d'octubre passat, en la qual convidava a creadors locals, nacionals i de l'àmbit internacional, de qualsevol disciplina escènica, visual i arts vives, a enviar els seus treballs per a formar part de la programació. Esta convocatòria no és l'única via que utilitza el festival per a articular la programació. La direcció artística selecciona propostes i treballs de forma paral·lela al llarg de tot l'any.

Objectiu: millorar l'edició de 2018

El Festival 10 Sentidos, patrocinat per Caixa Popular, continua dissenyant tota l'oferta de la seua VIII edició, en la qual té com a referència les xifres de 2018, quan va albergar més de 50 activitats, va rebre al voltant de 125 artistes de tot el món i va tindre presència en quasi 30 seus de la ciutat. La intenció és continuar amb esta línia i contagiar tota la ciutat amb l'esperit d'aquesta cita cultural.