La Fundació Horta Sud, en col·laboración amb Caixa Popular, ha atorgat la quarta edició de la Menció Colibrí per la seua defensa dels Drets Humans i els valors democràtics al Centre Delàs d'Estudis per la Pau.

L'entitat valenciana va destacar esta entitat «pel foment de la cultura de pau, la denúncia de situacions de violència estructural, la construcció d'una societat desarmada i la sensibilització i mobilització social al voltant dels efectes negatius del militarisme, entre ells la despesa militar i la fabricació i el comerç d'armes, així com la denúncia de l'incompliment dels acords dels governs en estes matèries».

Amb la Menció Colibrí 2018 la Fundació Horta Sud ha volgut agrair i significar el treball realitzat pel Centre Delàs per les seues múltiples accions de denúncia i sensibilització. Així, destaquen les campanyes «Desmilitaritzem l'educació», «Municipis lliures d'indústria militar» i «Banca Armada entre d'altres». A més, el Centre Delàs d'Estudis per la Pau és membre de la Campanya Internacional per l'Abolició de les Armes Nuclears (ICAN), guardonada amb el Premi Nobel de la Pau 2017.

El Centre Delàs d'Estudis per la Pau és una entitat independent d'anàlisi de pau, seguretat, defensa i armamentisme dedicada a realitzar investigació i incidència política i social des del prisma de cultura de pau, sobre els efectes negatius del militarisme i els conflictes armats.