Fa 25 anys, un grup de persones voluntàries de l'organització va començar a vendre avets i flors de Pasqua per recaptar fons destinats a la integració socio-laboral. Tot just van ser unes 50 unitats el primer any. Però la voluntat d'aquest equip de voluntaris i voluntàries no ha decaigut en aquests 25 anys en què la campanya ha anat consolidant-se any rere any, suposant en l'actualitat una important font d'ingressos per a aquesta entitat valenciana.

«Novaterra compta amb més de 50 persones voluntàries que fan possible el seu quefer diari. Per a l'entitat, el voluntariat és una peça clau de la nostra missió, recollida en els estatuts. Mobilitzar al compromís ciutadà ens sembla fonamental per a lluitar per la justícia social, i aquesta campanya és la mostra que és possible canviar les coses si ens coordinem per a això», destaca Francisco Cobacho, president de l'entitat.

Per al 25 aniversari, la campanya ha comptat amb la col·laboració de Socarrat Studio, que ha dissenyat a la seva nova mascota Florencia. Les 17.000 flors de Pasqua han anat acompanyades d'un original punt de lectura amb els característics ulls sortits de l'estudi d'Alboraya, que acaba de complir el seu desè aniversari i és conegut pel disseny de campanyes com: la Tomatina de Bunyol, la imatge corporativa de Proava, Mercavalència, World Paella Day, Monte de Piedad, Concurs Internacional Paella de Sueca i Xufatopía.

Entre els col·laboradors d'aquesta campanya destaca Caixa Popular, que enguany també ha batut el seu propi rècord distribuint 5.000 flors solidàries de Novaterra com a obsequi per als seus clients. Aquesta cooperativa de crèdit valenciana, caracteritzada per fer una forma de banca ètica i social, busca amb aquesta acció traslladar a la societat valors com la solidaritat, la igualtat i servir d'exemple per a la resta d'empreses valencianes amb el seu compromís.

Són més de 50 les empreses que col·laboren, com Robotnik, Banco Santander, Fermax, Mapfre, La Caixa, Bierwinkel, Dispromerch, Choví, Dacsa, Noatum, Mc Spain, Nómada Vivienda, Leñas Legua, Avanza Urbana, MAT Instalaciones, La Saleta, Mondolimp, Inturfood, APM Terminal, Doks Logistic, La Tenda de Tot el Món, Farmàcia Saus Iborra, Obremo, San Pedro y Torres, Ibermutuamur, ValenciaPort, Hoffman, i Petroquímica València, entre altres, i cada any segueixen sumant-se, com el Levante UD.

Entre els col·legis col·laboradors destaquen el Sagrado Corazón Vedrunas de València, el Sagrado Corazón de Godella, Jesuitas i La Salle d'Alcoi, quatre dels centres que més flors reparteixen des de fa anys gràcies al compromís i mobilització de tot el seu estudiantat. Parròquies com Santa Teresa de Jornet i San Ignacio de Loyola, de València. Federacions empresarials com Femeval (Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana) i Fevecta (Federació Valenciana d'Empreses Cooperatives de Treball Associat). Un gran grup de persones i entitats un any més unides per una bona causa.

Durant 2017 la Fundació Novaterra va acompanyar a 305 persones en el seu recorregut, de les quals 173 van trobar una feina després del seu pas per Novaterra. Amb els fons recaptats en aquesta nova campanya es podrà seguir treballant en 2019 amb més de 300 persones que milloraran la seva ocupabilitat i tindran més fàcil l'accés a un treball i la millora de la seva qualitat de vida.