L'ONG Casal de la Pau ha confirmat que durant el passat 2018 s'ha incrementat considerablement la demanda del seu servei de menjador social destinat a persones amb malaltia mental. Concretament, Casal de la Pau va servir al 2017 un total de 1.673 menús a persones amb patologia mental, mentre que l'any passat la xifra ja havia superat les 2.500 racions a mitjan desembre, segons va informar la mateixa ONG, que ha recordat que el menjador social és un «pilar imprescindible» del seu projecte d'atenció integral a persones amb malaltia mental. Este servei garanteix als seus usuaris almenys un menjar saludable amb menús adequats a les patologies que presenta cada un d'ells.

Casal de la Pau desenvoluparà un any més este projecte «Atenció integral a persones amb malaltia mental», que té com a objectiu millorar les condicions de vida de les persones ex recluses afectades per greus malalties mentals. Amb este programa, esta ONG valenciana ofereix cobertura de les necessitats bàsiques d'alimentació, allotjament temporal i acompanyament orientat a afavorir i mantindre las condicions per a l'accés als recursos sociosanitaris.

Al 2018, Casal de la Pau va atendre a un total de 38 persones amb patologia mental, de les que 9 van residir en el seu centre d'acollida, 18 viuen en pisos o habitacions llogades i són ateses en este espai i 11 es veuen obligats a viure al carrer.

Els beneficiaris d'este projecte són persones en greu situació d'exclusió social, a la qual s'acumulen múltiples factors d'exclusió com la falta del suport d'una família, problemes de salut mental o consum de drogues, o persones que han passat prèviament per la presó o dones víctimes de violència masclista i agressions sexuals des de molt joves.

Els diferents serveis que posa Casal de la Pau per a estos usuaris van des del menjador social fins a allotjament, rober, dutxes o atenció social, educativa, sanitària o jurídica, a més de l'acompanyament d'estes persones per garantir la correcta atenció sanitària i l'adhesió als tractaments psiquiàtrics i de control de consum de tòxics necessaris.