Santa Claus, amb la seua vestimenta roja i blanca, s'endinsa en una ciutat immersa en plena batalla. Avança entre els edificis que es cauen, les bales, els ferits, els soldats, els vehicles militars, el crits i la pols que provoca l'explosió de les bombes. El mític home de la barba blanca continua el seu pas per a donar a una xiqueta, que viu en mig de les presses de la guerra, un regal únic... i que no és res material. El que vol esta xiqueta no és un videojoc, ni una nina o una pilota... el que vol és tornar a vore a la seua família.

Esta seqüència forma part de l'anunci que ha fet el Comité Internacional de la Creu Roja (CICR) per al Nadal per tal de conscienciar sobre els milers de persones que romanen en parador desconegut per culpa de la guerra, els desastres naturals o les migracions. I també del patiment pel que passen els seus sers estimats, que ni els poden vore ni tenen cap notícia d'ells.

Síria, Birmània, Nigèria...

Segons denuncia el Comité Internacional de la Creu Roja, esta entitat encara busca a més de 100.000 persones que estan desaparegudes a tot el món. Una xifra que és la més alta que ha registrat esta organització als últims 15 anys... i que en realitat només representa un percentatge del total, ja que el número de persones desaparegudes és encara major amb aquells que encara no apareixen a cap llista. Actualment, segons destaca l'entitat internacional, s'ha produït un notable increment del número de familiars que busquen a sers estimats a països com Síria, Birmània o Nigèria.

Els responsables de Creu Roja Internacional, com és el cas de Florence Anselmo, cap adjunta de la divisió de l'Agència Central de Busca i Activitats de Protecció del CICR, a més, insisteixen que estes activitats destinades a trobar familiars que han sigut separats són tan importants per a la missió humanitària com les tasques que es fan per a proporcionar refugi, aliments o aigua. I és que, segons denuncien, l'impacte de la desaparició d'un familiar és una de les conseqüències humanitàries més perjudicials que pot sufrir una persona durant un conflicte bèl·lic o una catàstrofe natural.